Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Latvijā krievvalodīgie jūtas mazāk diskriminēti nekā Igaunijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Из той же статьи: "Фашистские партии пришли к власти в Италии и Германии. В Болгарии, Венгрии, Польше, Румынии, Эстонии, Латвии у власти утвердились правые националистические режимы, с большим или меньшим основанием относимые к фашистским". Вот вы кто, оказывается. Фашисты.
В историографии СССР, России и ряда других стран под фашизмом понимается также немецкий национал-социализм (см. нацизм), франкизм, режим Нового государства в Португалии, венгерские, румынские, болгарские варианты фашизма и их производные, ультраправые политические движения в странах третьего мира. Фашизм Материал из Википедии — свободной энциклопедии
KLM
K
Ja Jūs vēl zinātu, ka fašisms bija Itālijā, bet ne Vācijā - būtu gandrīz gudrs cilvēks...
Хунвейбин
Х
Просто литовцы ближе всего по ментальности к русским, и у них не было легиона СС, то есть литовцы меньше всего фашисты.
Armands
A
Lietuvā krievi ir vienkārši minoritāte - un tikai 12% uzskata, ka tiek diskriminēti; kas varētu būt adekvāts skaitlis. Savukārt Latvijā un arī Igaunijā, daudzi krievi pretendē būt nevis par minoritāti, bet par vienu no "divām kopienām", šīs augstākās pretenzijas iespaido arī priekšstatu par diskrimināciju. Šajā gadījumā "diskriminēta" ir viņu vēlēšanās spēlēt atsevišķas bilingvālas zemes "kopienas" lomu un panākt krievu valodas paritāti ar latviešu valodu. Šo pretenziju dēļ Latvijā atšķirībā no Lietuvas par "diskrimināciju" varētu uzskatīt, teiksim, krievu valodas nesaprašanu vai neapkalpošanu krieviski. Līdz ar to, manuprāt, ja notiek aptauja par "diskrimināciju", tad Lietuvas un Latvijas gadījumā ir pavisam dažādas ekspektācijas (gaidas) par to, kādai vajadzētu būt valsts politikai un sabiedrības attieksmei.
И я не понимаю, зачем латышам нужен латышский язык в качестве государственного. Это же глупость.
Jukums
J
Nesaprotu kādā ziņā viņi šeit jūtas diskriminēti.
I.Gr.
I
Kad latvieshu sievietes, kaa senos laikos, atkal piepilddis muusu Latviju ar latvieshiem, ar latvieshu beerniem, tad vareesiet dziit krievinjus projaam. Un pat prasiit Abreni atpakalj!
lux
l
Pilnīgi piekrītu! Un tā diskriminēšana/nediskriminēšana tik tiešām pirmām kārtām ir pamatnācijas pašcieņas esamība/neesamība. Igauņi neklanās katra sādžinieka priekšā. Viņi ir arī atmetuši krieviem raksturīgās lietu kārtošanas metodes, kuras Latvijā tieši tāpēc, ka te tik daudzskaitlīga un parazitējoša okupantu pēcteču un rusifikācijas rezultātā iebraukušo varza, diemžēl joprojām pastāv. Malacī igauņi. Cerams, ka arī latviešiem pienāks tādi laiki.
kivi
k
Šis ir pagājušā gada pētījums un nav skaidrs kāpēc tas šobrīd atkal ir aktualizēts.
Baltlipiitis
B
Krievija grib aizliegt Ukrainju apvieniibu Krievijaa it kaa par to, ka vinji nodarbojas ar politiku.Iznjem ukrainju literatuuru no apgroziibas.Bet ar ko Latvijaa nodarbojas Krievijas tautieshu kustiiba?
Latviešvalodīgais
L
Kā var kaut kādu "valodīgo" diskriminēt etniskās piederības dēļ? Var tikai diskriminēt valodas zināšanas vai nezināšanas dēļ. Piemēram, pret dažiem latviešvalodīgajiem diskriminē darba tirgū jo viņi nezin krievu valodu, bet kāds tur sakars ar etnisko piederību?
Losa
L
Ko var zeloties tie krievalodigie, kuri dzivo Baltiajs valstis? Ne vinus kads diskrimine, ne viniem ir slikti sajas valstis dzivot. Iespejams ka dazi zidi ka Zdanoka, Pliners, Suharenko, Glimovs, Rafaelskis, Cilevics, Godmanis, ...ir tie kuri katru dienu par kaut ko zelojas un sastada tos 3% Latvija.
Dr.xy
D
Latvija nav imigranti,bet gan okupantu 5.kolona. Latvijai ir jaiesniedz sudziba ES,par Starptautisko likumu neieverosanu.Ja to nespej musu valdiba,tad ir tacu partijas vai organizacijas,kuras to var izdarit.Ari katra persona individuali,kura ir tikusi iesaukta PSRS armija, var iesniegt sudzibu par Zenevas konvencijas neieverosanu,kura aizliedz piespiest okupetas valsts iedzivotajus dienet okupantu armija.Par sadu parkapumu pienakas kompensacija.Ta ka bijusie PSRS zaldatini,partrauciet naudet interneta un dariet kaut ko derigu.
J
J
Someone from EU Human Rights should pay attention to that ridiculous discussion, and sooner or later they will.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas