Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijā nav jūtama darbaspēka atgriešanās no Lielbritānijas

Lai gan austrumeiropiešu viesstrādnieki pamet Lielbritāniju tur pieaugošā bezdarba un ekonomiskās lejupslīdes dēļ, nav jūtama izteikta cilvēku atgriešanās Latvijā.

"Domājams, ka viņi meklē peļņas iespējas ekonomiski stabilākās valstīs - Dānijā, Nīderlandē, Austrālijā vai Kanādā," biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja personāla atlases kompānijas "Talentor Latvia" direktore Katrīna Ošleja.

Viņa uzsver, ka joprojām vērojama kvalificētu speciālistu un vadītāju aizplūšana no Latvijas darba tirgus. "Arvien biežāk augsti kvalificēti speciālisti un vadītāji no medicīnas, informācijas tehnoloģiju un inženierzinātņu jomām pieņem darba piedāvājumus no darba devējiem Skandināvijā un Eiropā. Tie ir draudi Latvijas vērtīgākās darbaspēka daļas un intelektuālās kapacitātes izsīkumam," brīdina Ošleja.

Arī AS "Aldaris" Personāla vadības un administratīvā departamenta direktore Pārsla Baško atzīst, ka līdz šim nav novērots, ka atgrieztos kāds no aizceļojušajiem darbiniekiem, un starp šī brīža darba meklētājiem bijušie viesstrādnieki nav manīti.

"Vēl gada sākumā vairāki mūsu strādnieki ar visām ģimenēm pārcēlās uz Lielbritāniju un Īriju. Pēdējie "gājputni" jau skaidri zināja, uz kādu darbu viņi aizbrauc un kā visvienkāršāk iekārtoties Lielbritānijā, jo tur jau dzīvo un strādā viņu draugi un radinieki," sacīja Baško.

Tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" 2010.gada aprīlī veiktais pētījums liecina, ka vairākums (71%) aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem turpmāko 12 mēnešu laikā neplāno emigrēt, pārcelties uz dzīvi ārpus Latvijas (45% noteikti neplāno un 26% drīzāk neplāno emigrēt no Latvijas).

Pārcelties uz dzīvi ārpus Latvijas drīzāk plāno 14% aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, savukārt 6% tuvāko 12 mēnešu laikā noteikti plāno pārcelties uz dzīvi ārpus Latvijas. 9% aptaujāto nav viedokļa šajā jautājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas