Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijā niknus suņus neplāno ierobežot

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pinka
p
Man liekas, ka dažiem žurnālistiem ir jāuzliek uzpurnis. Jo bieži vien ir tā, ka raksta tikai no viena skatpunkta, palasot pāris aģentūru ziņas un apzvanot tikai savu viedokli atbalstošās puses. Vai šajā rakstā ir pajautāts viedoklis kādam it kā nikno un aizliedzamo suņu īpašniekam, ir taču arī šo suņu klubi. Pati Dzērve nemaz īsti nezina, kādi šie suņi izskatās un kā tie uzvedas un tad nu raksta... Fū! Mans stafs šo komandu saprot, ceru, ka arī šie žurnālisti.
gio
g
Civilizētajos Rietumos ir bīstamas un agresīvas šķirnes, vienīgi Latvijā nav! Kā jau Dievzemītē - tikai "problēmas ar saimniekiem". Kūtris ar savu tūtiņdreijeru tiesu jau nu nebūs tas, kurš nepakļausies pseido-kinologu mafijas spiedienam. Kaut gan pēc pēdējiem pūt un palaid spriedumiem pat nekāds spiediens nebūtu vajadzīgs, aizsūti tik kādu klučinieci ar noraizējušos vaigu, un lieta darīta. Jo Kūtra Satversmē pirmais bauslis - iepriecināt cilvēkus! Šajā gadījumā agresīvo suņu tirgoņus, nevis tos, kam šie suņi-mutanti brūk virsū.
sunjumiilis
s
Miilu taas atrunas par "sunju izprovoceesanu uzbrukumam" un "sunja teritoriju". Man nav jaadomaa ko viens liels telsh, kam praatinsh sagaajis uz iiso, var uzskatiit par "provokaaciju" un "savu teritoriju" - zveeriem ir vieta mezaa. Taapat es ljoti negribeetu staipiit liidzi saujamo aizsardziibai pret trakiem sunjiem. Tas taa, no vienkaarsa gaajeeja viedoklja.
Alla
A
ko mes bez rotveileru ipasnieces paskaidrojumiem iesaktu.
Rotveileru īpašnieks
R
Ir suga - suns. Un ir dažādas suņu ŠĶIRNES. Nav bīstamu šķirņu, ja suns atbilst FCI standartam, kurā kā galvenais minēta psihes noturība. Pieredzējis 'dienesta šķirņu suņu turētājam suņi nav bīstami, jo ir apmācīti un vadāmi. Turklāt apmācītu dienesta šķirņu suni nav viegli izprovocēt uzbrukumam.
Realais
R
Ir arī bīstama sabiedrība, tie pusaudži kas suņus kaitina,sviezot ar akmeņiem,sitot pa sētu,tie kas lien dārzā,tie kas grib iekļūt mājā neaicināti!Teiksiet nav tādu?
alpaks cukurgalva
a
man ir tikai viens sacijums. Ja visa Eiropa aizliedz pa shkirnei vai vismaz stingrak pakontrole, turklat REiropa ir milzu prasibas sunju audzetavam un tajas raditajiem sunjiem, piem, tos ara nelaiz neparbaudot to pshiskas novirzes, tad musu valsti var but viss ok, ja vsp nav nekadu prasibu>? ka tas var but?
Jautājums
J
"Tu sakI: pasaulē nevienas patiešām bīstamas šķirnes. Ir sabiedrībai bīstami suņu īpašnieki. Vai, spriežot pēc tava komentāra, tu neesi viens no tiem? Kāpēc citādi tev būtu vajadzīgi trīs bīstamas sugas suņi?
A
A
Tā jau var sapļāpāt visu ko. Atceries veco teicienu, ka bez tā, kas stāsta, jāatrod otrs, kas klausītos (es vēl piebilstu - un arī teiktajam ticētu). Lai ticētu, vajag sniegt skaitļus. Un ne tikai tas. Par to vai patiešām tā ir, kā tu apgalvo (kam pagaidām nav ne mazākā pamata ticēt), ka bezsugas suņiem par upuriem krīt vairāk pieaugušo cilvēku un bērnu nekā sugas suņiem, var spriest tikai salīdzinot abu veidu suņu skaitus. Ja bezsugas suņu ir, piemēram 50 reizes vairāk nekā to otru, tad ir ļoti iespējams, ka katrs bīstamās sugas suns sakož daudz vairāk cilvēku nekā tie tavi bezsudznieki. Tāpēc nevajag aizrauties ar nepamatotiem pļāpājumiem.
lapsene
l
Apskatiet delfi.lv sadaļā Mūsu mīluļi rakstu " Lai nesāpētu ne bērnam, ne suņam" un atradīsiet atbildes, kāpēc suņi daudzos gadījumos sakož bērnus, kuri pēc statistikas sastāda lielāko sakosto skaitu.
vohomurka
v
Bet, ja tu spētu saprast, par ko mēs vienojāmies, tad apjēgtu, ka tieši ar turēšanu viss NAV kārtībā, jo turēt atļaujas arī visi tie, kam vairāk par zaķa spiru uzticēt nedrīkst.
vohomurka
v
Es būtu ļoti priecīgs, ja Rotveileru saimnieku būtu vairāk, bet tādu Karo mazāk, kuri sevi uzskata par radības kroni, kam vainīgi visi, izņemot pašus un viņu sugas brāļus.
mans
m
Neviens suns nav bīstams no dzimšanas. Ir stulbi saimnieki un nepareizi turēšanas apstākļi un tas nozīmē, ka nevajag aizliegt šķirni, bet gan uzlikt turēšanas nosacījumus.
Un vohomurka ar roveileru īpašnieku vienojās, ka Latvijā ar suņu turēšanu viss kārtībā, un viņi dzīvoja ilgi un laimīgi...
vohomurka
v
Izguli paģiras!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas