Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvija pagarina laiku patvēruma statusa piešķiršanai gruzīniem

Vēl uz trim mēnešiem pagarināts laiks līdz kuram Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde izlems par patvēruma piešķiršanu Gruzijas pilsoņiem, kuri pēc militārā konflikta ieradās Latvijā un lūdza palīdzību. Pēc kara Gruzijā Latvijai patvērumu lūdza pieci gruzīnu, nevienam tas vēl nav piešķirts. Pirmie patvēruma meklētāji Latvijas robežu sasniedza 14.augustā un iepriekš tika solīts lēmumu pieņemt pēc trim mēnešiem. Pārvaldē prognozē, ka pirmie lēmumi varētu tikt pieņemti nākamā gada sākumā.

“Stāvoklis Gruzijā vēl nav tik stabils, lai viennozīmīgi pateiktu, ka personas, atgriežoties konflikta reģionā, netiks apdraudētas, jo vairākiem mājas ir sabombardētas. Ja konstatēsim, ka viss nav kārtībā piešķirsim statusu. Tomēr uzskatām, ka šobrīd vēl nevaram uz to skaidri atbildēt,” Dienai stāstīja Bēgļu lietu departamenta vadītājas vietniece Ligita Geidāne. Viņa piebilst, ka principā patvēruma statusa piešķiršanas termiņu var pagarināt arī līdz gadam un atsaucas uz praksi citās Eiropas valstīs, kur neviens nesteidzoties ar šāda lēmuma pieņemšanu. L.Geidāne noliedz, ka Latvija kavētos ar patvēruma piešķiršanu Gruzijas iedzīvotājiem. Latvijas iestādes katru gadījumu skata individuāli, kas saistīts ar informācijas vākšanu par konkrētās personas dzīvesvietu.

Šobrīd gruzīnu bēgļi dzīvo patvērumu meklētāju centrā Mucenieki. Viņiem tiek izmaksāta dienas nauda – Ls 1.50 apmērā. Viņi saņēmuši patvēruma meklētāju apliecību un, saņemot atļauju, drīkst brīvi pārvietoties.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas