Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijā sestdien vēsāks nekā aiz Ziemeļu polārā loka

Latvijā sestdien valda vēsāks laiks nekā Skandināvijas un Krievijas ziemeļos aiz Ziemeļu polārā loka, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Gaisa temperatūra daudzviet Kurzemē un Vidzemē sestdien svārstās ap +10 grādiem. Plkst. 15 zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Kolkā un Ziemeļvidzemes piekrastē: +9 grādi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra. Siltāks ir Zemgalē, bet arī šajā reģionā gaisa temperatūra plkst. 15 nebija augstāka par +15 grādiem.

Savukārt Murmanskā - Krievijas pilsētā, kas atrodas galējos Eiropas ziemeļos, - sestdien dienas vidū bija +16 grādi. Arhangeļskā, Baltās jūras piekrastē, gaisa temperatūra pakāpās līdz pat +21 grādam. Daudzviet Zviedrijā un Somijā gaiss sasila līdz +18 grādiem.

Arī pārējā Eiropā, izņemot Norvēģijas piekrasti, Igauniju un Īslandi, sestdien valda siltāks laiks nekā Latvijā. Augstākā gaisa temperatūra: +36 grādi, - līdz dienas vidum fiksēta Itālijai piederošajā Sardīnijas salā.

Kā jau vēstīts, laika apstākļus Latvijā nosaka ciklona dienvidrietumu mala, gar kuru ar rietumu, ziemeļrietumu vēju ieplūst vēss gaiss no Baltijas jūras. Gaisa temperatūras paaugstināšanos kavē arī lielais mākoņu daudzums.

Svētdien Latvijā biežāk spīdēs saule un kļūs par vairākiem grādiem siltāks. Savukārt nākamajā nedēļā gaisa temperatūra Latvijā dažās dienās pakāpsies virs +20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas