Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijā slēgts līgums, algā paredzot pudeli Coca Cola un ēdienu

Latvijā slēgts līgums, algā paredzot pudeli Coca Cola un ēdienu, tā piektdien Latvijas radio atklāja Valsts Darba inspekcijas (VDI) vadītājs Arnis Luhse.

“Ir arī kuriozas lietas, kad cilvēku pieņem darbā par Coca Coca pudeli un ēdienu. Tā arī rakstīts darba līgumā – viena pudele Coca Cola un ēdiens no ledusskapja. Un cilvēks iet un strādā, bet pēc tam sūdzas, ka it kā bijām runājuši, ka maksās arī naudu. Bet nevar slēgt šādu darba līgumu.”

Dienas laikā VDI inspekcija saņem ap 60 sūdzību, stāstīja A.Luhse. “Es pašlaik tās intensīvi lasu, ar laiku, kad iestrādāšos, lasīšu ātrāk. Sūdzības ir par dažādām lietām, bet sūdzību ir daudz.” Visvairāk cilvēki sūdzas, ka atlaisti no darba, bet nav samaksāts, stundā solīts maksāt 10 latu, bet samaksāti pieci lati, nav oficiāla darba līguma. Cilvēki visu diennakts laiku atstājot sūdzības arī mutiski pa telefonu. Ar vienu informatīvo telefonu ir par maz, secinājis jaunais inspekcijas vadītājs.

VDI vadītājs radio arī klāstīja, ka inspekcijai ir jābūt servisa institūcijai un nevis represīvai iestādei. Tas esot jāpaveic tuvākā gada laikā. Inspektors ir draugs gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem, uzskata A.Luhse.

A.Luhse šajā amatā strādā neilgu laiku. Iepriekš medijos apšaubīta viņa izglītība un piemērotība šim amatam. "Man ir vajadzīgs krīzes menedžeris, kas spēj pārkārtot iestādi," pamatoja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS). Kā rakstīja mediji, A.Luhses biogrāfijā norādītā atsauce uz ASV iegūto izglītību, beidzot Newport International University, kas tiek uztverta kā tautas augstskola. Laikraksts Diena rakstīja, ka A.Luhse 1991.gada 26.jūnijā ir beidzis Krievijas Sociālpolitisko zinātņu institūtu, bet 1992.gada jūlijā viņam izsniegts Moldovas Ekonomiskās akadēmijas diploms. Latvijas Zaļās partijas interneta mājaslapā A.Luhse arī ir pieteikts kā ekonomikas zinātņu maģistrs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas