Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvija un Ķīna noslēgušas sadarbības līgumu par studijās iegūto grādu savstarpēju atzīšanu

Izglītības ministre Tatjana Koķe (Zaļo un zemnieku savienība) parakstījusi līgumu ar Ķīnas izglītības viceministru Hao Pinu (Hao Ping) par sadarbības veicināšanu augstākajā izglītībā un pētniecībā. Tas paredz abu valstu augstākās izglītības kvalifikāciju un studijās iegūto grādu savstarpēju atzīšanu, portālu Diena.

lv informēja ministres padomniece Agnese Korbe.Latvija ir 36.valsts pasaulē, bet pirmā no Baltijas valstīm un viena no retajām Eiropā, ar kuru Ķīnai noslēgts šāds līgums. Tā mērķis ir attīstīt un stiprināt abu valstu sadarbību izglītības un zinātnes jomā. Tā darbība nodrošinās, ka Ķīna un Latvija atzīst viena otras augstākās izglītības institūciju piešķirtās augstākās izglītības kvalifikācijas un grādus, veicinot gan Latvijas augstākās izglītības internacionalizāciju, gan vienkāršojot un sekmējot Latvijas un Ķīnas divpusējo sadarbību augstākajā izglītībā, pētniecībā un dažādu kopīgu projektu īstenošanā.Līgums attiecas uz valsts dibinātām un atzītām augstākās izglītības un pētniecības institūcijām, kurām ir tiesības piešķirt augstākās izglītības kvalifikācijas un grādus Ķīnā, un publiskām un valsts akreditētām augstākās izglītības institūcijām, kurām ir tiesības piešķirt šādas pašas kvalifikācijas un grādus Latvijā. Ķīnā tie ir profesionālās augstākās izglītības diplomi, bakalaura, maģistra un doktora diplomi un grādi, bet Latvijā - pirmā un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības diplomi, bakalaura, maģistra un doktora grādi.Līdz ar to būs vienkāršota Latvijas un Ķīnas sadarbība un abu valstu izsniegto izglītības dokumentu ieguvējiem ir tiesības pieteikties studijām otras valsts augstākās izglītības institūcijās. Līgums ir spēkā piecus gadus, un tā darbība ikreiz tiek automātiski pagarināta uz nākamo piecu gadu periodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas