Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Latvija uzlabo savas pozīcijas ASV ziņojumā „Par cilvēku tirdzniecības novēršanu”

Šī gada 14.jūnijā ASV Valsts sekretāre Hilarija Klintone izplatīja 2010. gada ziņojumu „Par cilvēku tirdzniecības novēršanu”. Ziņojumā Latvija ierindota 2. līmenī, kas ir uzlabojums salīdzinājumā ar pagājušā gada ziņojumu, kurā Latvija ieņēma 2. līmeni ar novērošanas statusu.

2010. gada ziņojumā „Par cilvēku tirdzniecības novēršanu” norādīts, ka Latvijas valdība pieliek ievērojamas pūles, lai izpildītu cilvēku tirdzniecības apkarošanas minimālos standartus, lai gan pilnībā šie standarti netiek izpildīti. Tiek norādīts, ka Latvijas valdība sasniegusi pietiekamu progresu attiecībā uz cilvēku tirgotāju kriminālvajāšanu un notiesāšanu, kā arī veikti centieni, lai uzlabotu pakalpojumu pieejamību cilvēku tirdzniecības upuriem. Latvijas valdība arī palielinājusi cilvēku tirdzniecības upuru palīdzības nodrošināšanai pieejamo valsts finansējumu. Turklāt, ziņojumā tiek izteikta atzinība par Iekšlietu ministrijas centieniem ieviest Valsts programmu cilvēku tirdzniecības novēršanai 2009.-2013.gadam, un koordinēt valsts institūciju, pašvaldību un nevalstisko organizāciju aktivitātes šajā jomā. Taču, neņemot vērā šos svarīgos centienus, ir jādara vairāk, lai identificētu un sertificētu cilvēku tirdzniecības upurus nepieciešamo aprūpes pakalpojumu saņemšanai.

Ziņojumā norādītas rekomendācijas Latvijas valdībai, lai turpinātu cīņu ar cilvēku tirdzniecības problēmu. Latvijai rekomendēts paplašināt centienus, lai identificētu cilvēku tirdzniecības upurus starp iedzīvotāju riska grupām; paplašināt centienus, lai izmeklētu un uzsāktu kriminālvajāšanu cilvēku tirdzniecības gadījumos valsts iekšienē, kā arī pilnveidot tiesībaizsardzības iestāžu, Valsts robežsardzes un Valsts darba inspekcijas pārstāvju apmācības.

Latvijas ieņemtais 2. līmenis 2010. gada ziņojumā „Par cilvēku tirdzniecības novēršanu” norāda uz nozīmīgo progresu salīdzinājumā ar 2009.gada ziņojumu, kurā Latvija ieņēma 2. līmeni ar novērošanas statusu, uzskata ASV vēstnieība Latvijā. Kā atzīmē ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere, “Latvijas centieni uzsākt kriminālvajāšanu pret tiem, kas iesaistīti cilvēku tirdzniecībā, kā arī palīdzības sniegšanā tās upuriem ir uzslavējami. Protams, vēl ir nepieciešams ieguldīt daudz darba – kā Latvijā, tā visā pasaulē – līdz šis posts ir novērsts”.

Ziņojums „Par cilvēku tirdzniecības novēršanu” ir visaptverošākais pētījums, kas izvērtē katras valsts centienus cilvēku tirdzniecības -  mūsdienu verdzības formas -  apkarošanā. Šī gada ziņojumā iekļautas 177 valstis, tai skaitā pirmo reizi arī ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas