Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijai būs savs vēstnieks Dienvidāfrikas Republikā

Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Raimonds Jansons otrdien Keiptaunā iesniedza akreditācijas vēstuli Dienvidāfrikas Republikas prezidentam Džeikobam Zumam, vēsta Latvijas Ārlietu ministrija. Kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp abām valstīm 1991.gadā, nerezidējošs Latvijas vēstnieks Dienvidāfrikā tiek akreditēts pirmo reizi.

Savā uzrunā, iesniedzot akreditācijas rakstu, Latvijas vēstnieks uzsvēra mūsu valsts vēlmi padziļināt abu valstu savstarpējo sadarbību, kā arī sadarbību Eiropas Savienības – Dienvidāfrikas Republikas stratēģiskās partnerības ietvaros.

Divpusējās sarunas laikā vēstnieks un Dienvidāfrikas Republikas prezidents pārrunāja pasaules ekonomiskas krīzes iespaidu abās valstīs un iespējamos sadarbības projektus. Dienvidāfrikas Republikas prezidents atzina, ka darba vietu radīšana šobrīd ir valsts lielākais ekonomiskais izaicinājums.

Abi bija vienisprātis, ka jāturpina stiprināt līdzšinējā sadarbība starptautiskajās organizācijās un forumos, kā arī jāaktivizē divpusējās attiecības starp abu valstu uzņēmējiem un institūcijām.

Prezidents Džeikobs Zuma atzina, ka tuvākais izaicinājums ir pasaules futbola čempionāta rīkošana Dienvidāfrikas Republikā, kas ir spēcīgs stimuls valsts ieguldījumiem infrastruktūras uzlabošanā un sakārtošanā. Sarunā prezidents apsveica Latviju ar pirmā vēstnieka iecelšanu Dienvidāfrikas Republikā.

Raimonds Jansons ir arī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Beļģijas Karalistē un Luksemburgas Lielhercogistē ar rezidences vietu Briselē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas