Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Latvijas antifašisti par neielaišanu Igaunijā sola sūdzēties Eiropas kopienu tiesai

Latvijas antifašisti sola sūdzēties Eiropas kopienu tiesai Luksemburgā par Igaunijas varas iestāžu rīcību, neielaižot savā valstī vairākus aktīvistus, kas plānoja doties uz protesta akciju Narvā.

Antifašistu kustības pārstāvis Jānis Kuzins norādīja, ka šādu Igaunijas rīcību uzskata par Šengenas zonas noteikumu un Eiropas Savienības Lisabonas līguma pārkāpumu, jo šajos dokumentos minēts, ka Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem pārvietošanās brīvību nevar ierobežot.

"Protokols par izraidīšanu tika sastādīts Igauņu valodā un nav skaidrs, uz kāda pamata Latvijas un Lietuvas pilsoņiem tika liegta iespēja apmeklēt Igauniju un uz kādu laika periodu darbojās liegums," viņš teica.

Apmēram 30 cilvēki no Latvijas un Lietuvas antifašistiskajām komitejām, kuri brauca uz sestdien Narvā plānotu protesta akciju, piektdienas vēlā vakarā aizturēti uz robežas un Igaunijā nav ielaisti. Īsi pēc Igaunijas robežas šķērsošanas autobusu apturējusi robežkontrole un arī Latvijas ceļu policija un lūgusi visiem uzrādīt pases, kuras paņemtas pārbaudei.

Pats autobuss aizturēts un nav ielaists Igaunijā, pamatojot to ar autobusa slikto tehnisko stāvokli, lai gan Kuzins apgalvoja, ka autobuss tikai nesen izgājis tehnisko apskati. Vēlāk robežsargi paziņojuši, ka seši autobusā braukušie ir iekļauti Igaunijas "melnajā sarakstā" un šajā valstī iebraukt nedrīkst. Tie ir Kuzins, žurnālists Jurijs Zaicevs, vēl divi Latvijas un divi Lietuvas pilsoņi.

Antifašisti devušies uz Narvu, kur sestdien bija plānota piemiņas akcija par godu tam, ka 20. SS divīzijas kaujinieki 7 mēnešus noturējušies pret padomju karaspēku. Antifašistisko komiteju pārstāvji devušies uz turieni protestēt pret pasākuma norisi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas