Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijas antifašisti publisko igauņu robežsargu aizmirsto «melno sarakstu»

Igaunijā nedēļas nogalē neielaistie Latvijas antifašisti otrdien publiskojuši Igaunijas robežsargu autobusā aizmirsto valstī neielaižamo antifašistu «melno sarakstu».

Šajā sarakstā, kas domāts dienesta lietošanai, kopumā iekļautas 22 personas no Latvijas antifašistu komitejas, bet otrā sarakstā iekļautas septiņas personas, norādot, ar kādiem auto viņi varētu pārvietoties. Sarakstā ir  tādas Latvijā bēdīgi slavenas personas kā Eduards Gončarovs, Aleksandrs Giļmans, Josifs Korens,  Jurijs Kotovs, Vladislavs Rafaļskis un citi, redzams portālā Grani.lv publikācijā.

Diena.lv jau rakstīja, ka aptuveni 30 cilvēkus no Latvijas un Lietuvas antifašistiskajām komitejām, kuri brauca uz sestdien Narvā plānotu protesta akciju, piektdienas vēlā vakarā aizturēja uz robežas un Igaunijā neielaida. Īsi pēc Igaunijas robežas šķērsošanas autobusu apturējusi robežkontrole un arī Latvijas ceļu policija un lūgusi visiem uzrādīt pases, kuras paņemtas pārbaudei.

Pats autobuss aizturēts un nav ielaists Igaunijā, pamatojot to ar autobusa slikto tehnisko stāvokli. Vēlāk robežsargi paziņojuši, ka seši autobusā braukušie ir iekļauti Igaunijas «melnajā sarakstā» un šajā valstī iebraukt nedrīkst. Tie ir Jānis Kuzins, žurnālists Jurijs Zaicevs, vēl divi Latvijas un divi Lietuvas pilsoņi.

Igauņu robežsargi Valgas robežpunktā dokumentu aizmirsuši tajā pašā autobusā, ar kuru braukuši  antifašisti, vēsta Grani.lv.

«Latvijas antifašisti atrada dokumentu mapi un vēlējās to atdot igauņu robežsargiem, taču tie viņiem aizliedza iebraukšanu,» vēsta antifašisti Grani.lv. Un turpina ironizēt: «Tagad [Igaunijas robežsargi] ar dokumentu saturu var iepazīties mūsu interneta portālā.»

Arī Latvijas antifašistiskās komitejas līdzpriekšsēdētājs Josifs Korens medijiem teicis, ka autobusā aizmirstajā sarakstā esot tie cilvēki, kuriem aizliegts iebraukt Igaunijā, bet atdot sarakstu Igaunijas robežsargiem viņam neesot iespējams tieši iebraukšanas aizlieguma dēļ.

Antifašisti bija devušies uz Narvu, kur sestdien notika piemiņas akcija par godu tam, ka 20. Waffen SS divīzijas kaujinieki septiņus mēnešus noturējās pret padomju karaspēku. Antifašistisko komiteju pārstāvji devās protestēt pret pasākuma norisi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas