Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas balzams pērn nodokļos samaksājis 34,7 miljonus latu

Baltijas valstīs lielākā alkoholisko dzērienu ražotāja AS Latvijas balzams neauditētā peļņa 2010.gadā bijusi 3,6 miljoni latu, kas ir par 2% vairāk nekā 2009.gadā. Turklāt uzņēmums pērn valsts budžetā iemaksājis 34,7 miljonus latu, tostarp 25,8 miljonus latu – akcīzes nodokļa veidā.

Latvijas balzama ražotās produkcijas apgrozījums 2010.gadā vietējā tirgū ir samazinājies par 14%, bet eksporta tirgū - par 18%. Savukārt pēc S.P.I. Group pasūtījuma ražoto dzērienu eksports, salīdzinot ar 2009.gadu, palielinājies par 2%.

„Apgrozījuma samazinājumam ir vairāki būtiski iemesli - akcīzes nodokļa paaugstināšana, nelegālā alkohola tirdzniecības pieaugums, ekonomiskā nestabilitāte galvenajos preču noieta tirgos, kā arī kopējā patēriņa kritums vietējā tirgū,” portālam Diena.lv skaidro Latvijas balzama valdes priekšsēdētājs Kārlis Andersons.

2010.gadā Latvijas balzams galvenokārt eksportējis uz Baltijas valstīm, Krieviju, Skandināviju, Vāciju un Itāliju. Līdztekus aktīvi norisinājusies arī vairāku jaunu eksporta tirgu – Bulgārijas, Ķīnas, Austrālijas un Kazahstānas – apgūšana. Pērn produkcijas realizācija Eiropas Savienības dalībvalstīs, salīdzinot ar 2009.gadu, samazinājusies par 17%, savukārt Lietuvā un Igaunijā eksporta kritums bijis attiecīgi par 24% un 5%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas