Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas iedzīvotājiem, salīdzinot ar kaimiņiem, krīze vairāk asociējas ar politiķiem

Bezdarbs, naudas trūkums, bezcerība un bailes - tādas ir galvenās Baltijas valstu iedzīvotāju asociācijas ar vārdu "krīze", otrdien vēsta laikraksts Diena, atsaucoties uz pētījumu kompānijas Gfk pētījumu. Tas arī liecina, ka Latvijas iedzīvotājiem, salīdzinot ar lietuviešiem un igauņiem, krīze mazāk asociējas ar optimistiskām lietām, bet vairāk - ar politiku un politiķiem.

Kā norāda laikraksts, Latvijā krietni retāk par krīzi domā optimistiski, asociējot to ar iespējām, pārvarēšanu, zemākām cenām un atlaidēm veikalos un citām pozitīvām parādībām. Latvijā optimistiskas asociācijas nāk prātā 6,3% aptaujāto, Igaunijā - 14,8%, bet Lietuvā - 23,4%. Visās trīs valstīs diezgan bieži cilvēki krīzi asociējuši arī ar valdību un politiku - vidēji 9% respondentu. Latvijā šī asociācija ir populārāka nekā citās valstīs - 13%.

Latviešiem biežāk nekā pārējiem, dzirdot vārdu "krīze", nāk prātā arī konkrētu politiķu vārdi. Biežāk minētais ir premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), kam seko finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) un ekspremjers Aigars Kalvītis (TP).

Pētījums rāda, ka vairākums par labāko rīcību krīzes laikā uzskata nepretošanos, krīzi pārlaižot kā ziemu vai iesnas. Nedaudz vairāk nekā 20% aptaujāto visās valstīs par labākajām iespējām atzīst aktīvu rīkošanos, krīzes pārvarēšanu, tikpat daudzi par labāko izvēli uzskata iespēju izmantošanu.

Pētījumā apkopotas 5956 interneta lietotāju atbildes trijās Baltijas valstīs.

Visu Olgas Procevskas rakstu "Labākais - pārziemot" lasiet otrdien laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas