Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas iestādes izvairīgi komentē ASV izlūkdienestu izvērtējumu par Krievijas maksājumiem ārzemju partijām un kandidātiem

Latvijas specdienesti un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvairīgi komentē ASV izlūkdienestu izvērtējumu par to, ka Krievija ietekmes pastiprināšanai ārzemju partijām un kandidātiem vairāk nekā 20 valstīs slepus piešķīrusi vismaz 300 miljonus dolāru.

Aģentūra LETA pie Satversmes aizsardzības biroja (SAB), Valsts drošības dienesta (VDD) un KNAB interesējās, vai iestādes ar šādu ziņojumu ir iepazinušās un vai šajā ziņojumā varētu būt minēta Latvija.

KNAB rīcībā nav šāda ziņojuma. Ja iestāde saņems pilnu ziņojuma tekstu, tā iepazīsies ar tā saturu. Pēc iepazīšanās ar to iestāde varēs lemt par turpmāko rīcību.

VDD norādīja, ka dienests pastāvīgi sadarbojas ar ārvalstu partnerdienestiem, apmainoties ar aktuālo informāciju par iespējamiem riskiem un apdraudējumiem. Vienlaikus informācija par valsts drošības iestāžu sadarbību ar ārvalstu speciālajiem dienestiem ir aizsargājama.

Arī SAB nekomentēja savu saziņu ar partnerdienestiem, bet norādīja, ka, ja biroja rīcībā nonāk informācija par minētajām tēmām, SAB informē Nacionālās drošības padomes locekļus.

Jau ziņots, ka Krievija kopš 2014.gada ietekmes pastiprināšanai ārzemju partijām un kandidātiem vairāk nekā 20 valstīs slepus piešķīrusi vismaz 300 miljonus dolāru, liecina ASV izlūkdienestu izvērtējuma aplēses.

ASV izlūkdienesti uzskata, "ka šie ir minimālie skaitļi un ka Krievija, visticamāk, slepus pārskaitījusi vēl arī citu finansējumu, kas palicis nepamanīts", norādīja augsta ranga administrācijas amatpersona.

Informāciju par konkrētām valstīm ASV izlūkdienesti nav atslepenojuši.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pieprasījusi veikt šādu izvērtējumu pēc Krievijas 24.februāra iebrukuma Ukrainā.

ASV diplomāti dalījušies ar konstatēto ar valdībām vairāk nekā 100 valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas