Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijas izcelsmes ASV iedzīvotāju vaino militāro tehnoloģiju izvešanā no ASV uz Krieviju

ASV aizdomās par mēģinājumu nelikumīgi no valsts izvest modernas militārās tehnoloģijas arestēta 24 gadus vecā Latvijā dzimusī krievu izcelsmes ASV pilsone Anna Fermanova, kas dzīvo Teksasā.

Amerikāņu drošības dienests jaunieti 15.jūlijā Ņujorkas lidostā aizturējis tad, kad viņa atgriezusies ASV pēc četru mēnešu atvaļinājuma Krievijas galvaspilsētā Maskavā, vēsta Gazeta.ru.

ASV varas iestādes A.Fermanovu ievērojuši jau martā – tad viņai atņemti trīs šautenes optiskie tēmekļi, kas bijuši aprīkoti ar nakts redzamības ierīci.

A.Fermanova nopratināšanā sacījusi, ka nopirkusi šautenes savam vīram, kurš dzīvo Maskavā un plānojis tās pārdot tālāk medniekiem. Viņa sacīja, ka neesot zinājusi par ASV eksporta noteikumiem, saskaņā ar kuriem šādu ieroču izvešanai vajadzīga īpaša atļauja, vēsta BNS.

Uz jautājumu, kāpēc daži šauteņu identifikācijas numuri bija aizkrāsoti ar melnu marķieri, A.Fermanova atbildējusi, ka aizklājusi identifikācijas zīmes, lai tās būtu mazāk manāmas.

A.Fermanova tikusi atbrīvota pret 50 tūkstošu ASV dolāru drošības naudu un tagad atrodas mājas arestā, vēsta aģentūra AFP. Kā pavēstījis aizdomās turētās advokāts, šim incidentam neesot nekāda sakara ar Krievijas spiegu skandālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas