Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Latvijas vēstnieks ASV: par Dombrovska vizīti ASV mēs varam būt ļoti lepni

Tas, ka ar Latvijas premjeru Valdi Dombrovski (JL) vizītes laikā ASV tikās ASV viceprezidents Džo Baidens, ASV Valsts sekretāre Hilarija Klintone un citas augstas līmeņa politikas un finanšu sektora amatpersonas, ir spēcīgs politisks signāls, ka ASV un Latvijas attiecības ir tādā pašā līmenī kā līdz šim, _Dienai _sacīja Latvijas vēstnieks ASV Andrejs Pildegovičs.

Latvijas vēstnieks ASV norādīja, ka Latvijas valdības vadītāja vizīte ir pamanīta arī vairākos ietekmīgos ASV medijos, novērtējot arī to, ko Latvijas ir paveikusi ekonomiskās krīzes pārvarēšanā. «Par šo vizīti mēs varam būt ļoti lepni,» teica A. Pildegovičs. Jau ziņots, ka ASV viceprezidents Džo Baidens pateicās par Latvijas dalību starptautiskajās operācijās Afganistānā un izteica atzinību par paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā. ASV Valsts sekretāre Hilarija Klintone apliecinājusi Latvijas premjeram ASV vēlmi padziļināt partnerattiecības ar Latviju.

Kopš ASV prezidenta Baraka Obamas stāšanās amatā V. Dombrovskis ir pirmais Baltijas valstu premjers, kuram ir bijušas tik augsta līmeņa tikšanās. Latvijas vēstnieks arī uzsvēra — ASV amatpersonas ir apliecinājušas, ka attiecību veidošana ar Krieviju nenozīmē, ka attiecības ar Baltijas valstīm varētu kļūt mazāk intensīvas. Jau rakstīts, ka arī ietekmīgos ASV medijos bija izskanējis, ka ASV prezidenta Baraka Obamas ārpolitika ir vairāk orientēta uz Krieviju, novēršoties no Baltijas un citām bijušajām padomju bloka valstīm. Šī vizīte ir apliecinājums tam, ka šādām bažām nav pamata, Dienai sacīja Latvijas vēstnieks

A. Pildegovičs arī teica, ka Rīgas Doma zēnu kora iespējas uzstāties Baltajā namā ASV pirmajam pārim 400 klausītāju priekšā «ir spēcīgs, emocionāls draudzības žests, kas ir vērsts uz nākotni un apliecina, cik augstu ASV prezidents vērtē mūsu tautu un mūsu kultūru».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas