Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas vēstnieks Krievijā Medvedeva runu uzskata par "ļoti pozitīvu signālu"

Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva šīs nedēļas izteikumus par vēlmi uzlabot attiecības ar Baltijas valstīm dēvē par "ļoti pozitīvu signālu".

To Skuja atzina intervijā aģentūrai BNS.

"Šajā ziņā Latvija to ļoti novērtē, tas tiešām ir labs signāls, lai mēs turpinātu tālāk to, ko no Latvijas puses mēs cenšamies darīt, proti, veidot konstruktīvas, lietišķas kaimiņattiecības un strādāt tālāk, kā tas kaimiņvalstīm būtu jādara," teica vēstnieks un piemetināja, ka tas jādara "ar izvērstu dialogu starp valstīm dažādos līmeņos un, pirmkārt, ar politisko dialogu".

Tāpat Skuja sacīja, ka pagaidām nav jaunumu saistībā ar iespējamo Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīti Maskavā.

Uz jautājumu, vai Zatlers varētu doties uz Maskavu piedalīties 9. maija svinībās, Skuja atbildēja: "Nav skaidrības, kā 9, maija svinības šeit noritēs. Mēs tomēr vēlētos, lai tā būtu pilnvērtīga prezidenta vizīte ar delegāciju. (..) To mēs veidosim tā. Tomēr vēlreiz uzsveru - saturs būs noteicošais."

"Latvijas puse, tāpat kā Krievijas puse, uzsver, ka šādai vizītei vajag saturu. Ar līgumiem, jautājumiem, ko pārrunāt," skaidroja Skuja un norādīja, ka nākamā gada sākumā Latvijā ieradīsies Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, taču arī par šīs vizītes precīziem datumiem pagaidām skaidrības nav, ir vien konceptuāla vienošanās par tās norisi.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs trešdien paziņoja, ka vēlētos Krievijas un Baltijas valstu attiecību uzlabošanos.

"Man ļoti gribētos, lai mūsu attiecības ar Baltijas valstīm kļūtu patiešām labākas," trešdien Maskavā forumā "Eiropas un Āzijas mediji 2009" sacīja Krievijas prezidents. "Turklāt, lai attiecības uzlabojas nevis uz papīra vai kopīgu deklarāciju formā, kuras mēs varam, protams, sagatavot, bet pragmatiskā šā vārda nozīmē," viņš uzsvēra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas