Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijas vēsture jāmāca ciešā kontekstā ar Eiropas vēsturi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Tad jautājums, ko tu gribi no tā bērna izveidot: papagaili, kas tekoši nober gadaskaitļus un frāzes, no kurām ne bū, ne bē nesaprot, vai arī cilvēku, kas saprot kopsakarības, ir spējīgs pastāvīgi meklēt informāciju un vērtēt to? Manuprāt izglītības mērķis ir otrais, jo papagaiļu zooveikalos un tropos pietiek, taču tad Latvijas un pasaules vēsture ir jāmāca paralēli!
raimonds
r
Latvijas vēsture jāmāca atsevišķi, bet loģiskāk būtu to mācīt pirms pasaules vēstures.
Paldies autoram
P
Ir taču vēl latvisks intelekts Latvijā.
U!
U
Tas pat mācīšanu kontekstā jau attiecināms uz jebkuru sfēru. Pamēģiniet kaut ko saprast no mākslas stiliem, nesaistot tos ar kultūrvēsturi...
Ieva
I
Varbūt tas ir tas mērķis, jo atsevišķi mācītu vēsturi (?) būtu daudz ērtāk pasniegt kopā ar gataviem vērtējumiem, ka šitais, lūk, bija pareizais, bet tas- nepareizais.
Miks
M
Piekrītu Ķēniņam pilnīgi. Patīk mums tas vai nē, bet Latvijas vēsturi, kā atrautu vai atsevišķi izolētu notikumu kopu, nav iespējams izprast. Vēstures process nemainījās ne pie Zilupes, ne pie Grenstāles. Visi mūsu zemes vēstures posmi - vikingu periods, Hanza, zviedru un krievu laiki, pat Kārļa Ulmaņa varas izpausmes bija eiropeiskas. Mācīt Latvijas vēsturi atrauti no pasaules vēstures nozīmē audzināt jaunu stulbeņu paaudzi.
Ieva
I
Labs raksts. Jo tai pašā Eiropā, kas ir viena no pasaules daļām, vienmēr esam dzīvojuši, tāpēc, ja vien kāds vispār vēlas to Latvijas vēsturi mācīt, ir jāatceras, ka, mācīšana paralēli, aiztaupa, laiku, jo sadaļā Latvijas vēsture nevajadzēs atkārtot pasaules notikumus.
Praktiķis !!!
P
Paldies Ķēniņa kungs ! Jāmāca kopā ar pasaules vēsturi . Tikai nākošie deputātu kandidāti, kuri paši maz zina no vēstures mums mēģina uztiept šo viedokli, ka jāmāca atsevišķi.
Ilmārs
I
Jā, kopsakarības ir svarīgas, ja cilvēkam tādu par vēsturi nav, tad jau var iebarot visādas Jaunās hronoloģijas un Dievs vien zina ko: ka visas Eiropas pamatā ir bijusi viena liela krievu impērija, kuras vietvalži ir kļuvuši pārāk patstāvīgi, tāpēc atdalījušies un pazudinājuši impēriju un, lai noslēptu to, ka visa kultūra no krieviem nāk, falsificējuši vēsturi. Īstenībā nekādas Senās Grieķijas, Romas un Ēģiptes vispār neesot bijis. Vēsture esot krietni īsāka, piramīdas ir Bizantijas imperatoru kapenes, bet Senās Grieķijas drupas uzceltas renesanses laikā. Tikai vēsturi jau nenoslēpsi. Itālijas etruski esot "eto russkije" - visas Eiropas pamatā. Skaidrs, ja netiek normāla vēsture mācīta, var jau izfantazēt, ko vien vēlas. Ja cilvēks zina, no kurienes viņš nāk, tad viņš sapratīs, uz kurieni iet!
vana mees
v
Indulis Ķēniņš ir praktizējošs ilggadīgs pedagogs,un ar viņa muti runā dzīves, pieredzes un sirdsapziņas gudrība. Bet, kā bieži gadās, tā kā vēsturi skolās pēc PSRS laiku paraugiem grib pataisīt par politikāņu jājamzirdziņu, tad uzvar tas viedoklis, kura paudēji ir bezkaunīgāki bļāvēji. Un gala rezultātā cietēji būs skolēni, kas no vēstures nesapratīs vairs nekā, bet būs mehāniski iekaluši dažus Latvijas vēstures faktus, kurus varēs braši atskaitīt LV svētku vai atceres dienās pa ielām klīstošajiem žurnālistiem. Un daudziem radīsies ilūzija, ka Latvijā nu vienreiz ir gudri skolēni un izcili pedagogi. Turpinām dzīvot muļķu zemes ietvaros, kur debesis tik zemu tāpēc, lai karoti aiz tām varētu aizbāzt!
aha
a
pilnīgi piekrītu un gribu piebilst, ka arī pasaules vēsture jāmāca kā viens veselums, jo, atsevišķi apgīstot seno Ēģipti, tad Grieķiju, Romu, u.t.t., iegūst tikai zināšanu imitāciju!
Loģiski!
L
Un tas pat ir interesanti - zināt, kas notika Latvijā tajā laikā, kad, piemēram, Francijā notika Lielā revolūcija... :)
paldies
p
Paldies autoram, labs raksts!
m.
m
protams, ka jāmāca kontekstā - tā taču ir tik vienkārša patiesība! kam vispār vēsturē ir kaut kāda jēga, ja to izrauj no konteksta? tomēr ir tik daudz cilvēku, kas tam iebilst...
Fake
F
kā savā laikā teicis Kronvalda Atis, «tikai tas, kas savu tēvu zemi pazīst, var to patiesi mīlēt». hmmm tachu Visvaldis Laacis savaa romaanaa "Uz otru krastu" rakstiija: jo vairaak Rimants pazina savu zemi, jo mazaak vinjs to gribeeja...() Latvijas veesturi maaciit "Eiropas kontekstaa", ir jauna ideologjija, kas veelas ieboreet berniem, ka latviesi ir eiropeiska, rietumnieciska tauta jau kops aizveestures... kaarteejaa divkossiiba un muusu nespeeja drosmiigi paraudziities savaa veesturee, kas patiesiibaa apstajas ljoti aatri

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas