Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas Zaļās partijas komandā varētu būt arī Māris Gulbis

Latvijas Zaļā partija (LZP), kas Rīgas domes vēlēšanās pirmo reizi viena cīnīsies par 5% barjeras pārvarēšanu, kā viena no pēdējām pirmdien pieteiks savu saraksta līderi un vēlēšanu programmu. Liela varbūtība, ka partijas mēra kandidāts būs uzņēmējs Guntis Belēvičs, bet viņa komandā varētu iekļauties vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki - arī bijušais Saeimas deputāts un Einara Repšes (JL) valdības iekšlietu ministrs Māris Gulbis.

Pēc pirmdien paredzētās LZP valdes sēdes partija oficiāli paziņos savu saraksta pirmo numuru, kā arī vairākus viņa komandas pārstāvjus un iepazīstinās ar programmu. Tās prioritāte būs zaļš un veselīgs dzīvesveids, atbildīga attieksme pret bērniem, vidi, dzīvniekiem un saimnieciskajiem Rīgas aspektiem, «ko pie labas un ilgtspējīgas pārvaldības LZP spēs ieviest ikviena rīdzinieka dzīvesvietā, domāšanā un arī naudas maciņā», teikts partijas izplatītajā uzaicinājumā uz vēlēšanu pieteikuma prezentāciju. Līdz 5% barjeras ieviešanai LZP vēlēšanās Rīgā startējusi trīs reizes: 1994., 1997. gadā un 2001. gadā, iekļūstot domē ar nelielu pārstāvniecību.

Uzņēmējs G. Belēvičs ir Zaļās partijas biedrs jau 12 gadu. Pirms 10. Saeimas vēlēšanām viņš bija kopā ar apvienībasPar labu Latviju! veidotājiem, taču tagad Dienai G. Belēvičs grib precizēt - viņš ir bijis uzņēmēju kustības Par labu Latviju! vadītājs, bet ar politisko apvienību, kura pārņēmusi šo nosaukumu, viņam neesot nekāda sakara. Līdz pirmdien paredzētajai preses konferencei viņš komentārus nesniedz, bet, ja viņam uzticēs vadīt LZP komandu, viņš arī nosaukšot cilvēkus, kas tajā varētu būt. Par to, ka briežkopja G. Belēviča nominēšana ir ļoti iespējama, liecina uzaicinājumā norādītais, ka prezentācijā «ir paredzētas arī uzkodas no brieža gaļas un citiem lauku labumiem». LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks apstiprināja, ka G. Belēvičs varētu būt saraksta līderis, jo svarīgi, lai ar pirmo numuru startētu cilvēks, «kurš ir nevis pierunāts, bet pats ir gatavs to darīt». Tāpat ir būtiski, lai mēra kandidātam būtu savs redzējums un idejas, uzskata V. Silenieks. Citas partijas prasot rīdziniekiem, kas būtu jādara, turpretim LZP plāno rādīt savu piedāvājumu. Pirmdien tās prezentācijā piedalīsies vairāki G. Belēviča komandas pārstāvji. Uz vaicāto, vai viņu vidū varētu būt arī M. Gulbis, V. Silenieks atbildēja: «Varētu būt.»

M. Gulbis apstiprināja, ka apsver iespēju kandidēt pašvaldību vēlēšanās, ko nekad nav darījis. Viņš sešus gadus bijis ārpus politikas, tagad esot enerģijas pilns un noskaņots kaut ko darīt, jo «Rīgā var daudz izdarīt par mazāku naudu». Par savu politisko izvēli līdz galīgā lēmuma pieņemšanai M. Gulbis plašākus komentārus nesniedz. Politikā viņš ienāca drīz pēc Jaunā laika dibināšanas kā viens no nedaudzajiem šajā partijā, kas jau bija sabiedrībā pazīstams, jo vadīja Uzņēmumu reģistru. Pēc diviem gadiem viņš izstājās no Jaunā laika, lai veidotu savu politisko spēku Jaunie demokrāti, kam nākamās Saeimas vēlēšanas nebija veiksmīgas. Vēlāk M. Gulbis nodevās uzņēmējdarbībai, par ko ir skopākas ziņas. LZP sarakstu politiskie konkurenti uzskata par Saskaņas centra satelīta sarakstu, kas veiksmes gadījumā varētu nodrošināt Rīgas mēra Nila Ušakova komandai nepieciešamo vairākumu, bet, arī neiekļūstot domē, mazinātu latvisko partiju ietekmi. Taču M. Gulbis personīgi uzskata, ka LZP domē ir jāstrādā kopā ar latviskajām partijām. Tieši tas, ka N. Ušakovs parakstījies referendumā par otru valsts valodu, savā ziņā ir bijis izšķirošais brīdis, kad viņš nolēmis atgriezties politikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas