Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lauksaimnieki vaino lielveikalus piena augstajās cenās

Lauksaimnieku organizācijas Zemnieku saeima (ZS), Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) un Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) aicina pircējus protestēt pret piena nesamērīgo dārdzību veikalā un iegādāties pienu tieši no lauku saimniecībām, nemaksājot tirdzniecības un pārstrādes uzcenojumus. Lauksaimnieki arī aicina veikalā atbalstīt piena lopkopējus, pērkot pašu zemnieku īpašumā esošo pārstrādes uzņēmumu ražotās preces, kā arī izvēlēties lētākos piena produktus.

Šādi, pērkot produktus sev un savai ģimenei, katrs var palīdzēt zemniekiem un ietaupīt naudu, maksājot mazāk par garšīgajiem un veselīgajiem Latvijas produktiem, uzskata lauksaimnieki. ZS valdes loceklis, zemnieku saimniecības "Pilslejas" īpašnieks Uldis Krievārs konstatē, ka piens ir kļuvis par ekskluzīvu preci, kuru par pašreizējām cenām vairs daudzi nevar atļauties. "No augstās cenas veikalos šobrīd ieguvēji ir tieši tirgotāji, un tirgotāja cenu var ietekmēt tikai patērētāju izvēle. Aicinām pircējus ar savu izvēli balsot, pērkot pašu zemnieku ražoto, lētāko produktu vai pirkt pa taisno no zemniekiem," uzskata Krievāns. LOSP pārstāve, SIA Stalbes Agro vadītāja Aija Balode norāda, ka šā brīža augstās piena produktu cenas veikalos ir uz tirgotāju sirdsapziņas. "Es arī labi zinu ikdienu - uzņēmumam ir gandrīz neiespējami izvirzīt savus noteikumus veikaliem," viņa noteic. Arīdzan LLKA pārstāvis, piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības Dundaga valdes priekšsēdētājs Guntis Pirvits ir pārliecināts, ka visu nosaka cilvēku pirktspēja, "taču diez vai mēs gribam zaudēt savu identitāti, produkcijas dažādību, savus, Latvijai raksturīgos produktus".

Lauksaimnieku organizācijām otrdien no rīta arī paredzētas sarunas ar Zemkopības ministriju par atbalsta pasākumiem zemniekiem. Tās noritējušas jau ilgu laiku, un zemnieki otrdien sagaida konkrētus Zemkopības ministrijas priekšlikumus krīzes risināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas