Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LBAS atbalsta Zatlera rosināto slieksni Saeimas atlaišanai

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) līderis Pēteris Krīgers pauž atbalstu Valsts prezidenta Valda Zatlera Satversmes grozījuma redakcijai par tautas tiesībām atlaist Saeimu. “Arī pēdēdais referendums parādīja, ka iedzīvotāju aktivitāte valstī ir tāda, ka ar kvorumu nevarētu būt problēmas,” prezidenta Valda Zatlera rosināto 2/3 lielo vēlētāju slieksni, kad Saeima uzskatāma par atlaistu, komentēja P.Krīgers.

Atgādinām, ka 2.augustā tautas nobalsošanai tika nodoti LBAS izstrādātie grozījumi Satversmē. Tie paredzēja, ka lēmums par Saeimas atlaišanu tiktu pieņemts, ja balsotāju skaits referendumā būtu vismaz puse no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita un ja vairākums būtu balsojis par Saeimas atlaišanu.Uz referendumu neatnāca pietiekoši liels vēlētāju skaits, lai Satversmi grozītu.

Valsts prezidents trešdien paziņoja, ka Saeimā iesniegs Satversmes grozījumu projektu, kas dotu tautai tiesības rosināt Saeimas atlaišanu un Saeima būtu atlaista, ja par to nobalso 2/3 no tiem, kas piedalījušies pēdējās Saeimas vēlēšanās.

Diena noskaidroja Centrālajā vēlēšanu komisijā, pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījās 907 460 vēlētāji (60,88% no visiem balstiesīgajiem), bet 2/3 ir 604 973 vēlētāju.

“Tā, ka situācija ir mainījusies kopš pagājušās vasaras, domāju, ka valdošajai koalīcijai būtu jābūt elastīgākai nekā tā bija pirms referenduma,” uzskata LBAS līderis. Viņš sagaida, ka gan valdošā koalīcija, gan opozīcijas deputāti nonāks pie kāda risinājuma, jo līdz šim “nevienu šis jautājums neinteresēja”.

"Ja nebūs, tad es zinu, ko mēs darīsim - mēs prasīsim Saeimas atlaišanu," teica LBAS līderis.

2.augusta referendumā piedalījās kopumā 628 831 cilvēks jeb virs 40% visu balsstiesīgo, par grozījumiem balsoja virs 608 000, pret - nepilni 19 000. Lai LBAS izstrādātie grozījumi stātos spēkā, pietrūka 150 000 balsu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas