Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ledus Ķeguma HES sabojājis aizsargbonas, kā dēļ samazināta noslodze

Ķeguma hidroelektrostacijā (HES) biezā ledus dēļ 31.martā tikušas deformētas aizsargbonas, tādēļ nācies apturēt dažus HES agregātus, sestdien vēstīja LTV Ziņas.

Latvenergo pārstāvis Andris Siksnis raidījumam stāstīja, ka ir deformēts metāla boju ķēdes elements, kas neļauj ledum piekļūt pie HES agregātiem. Agregāti apturēti. Virtene tiekot remontēta, un viņš prognozēja, ka šīs dienas laikā tā tiks saremontēta un, iespējams, novietota savā parastajā vietā,  līdz ar to arī minētie agregāti atsāks darbu.

Pēc viņa teiktā, patlaban šīs problēmas dēļ Ķeguma HES strādā ar 60-70% noslodzi. Tas esot vairāk, nekā jebkurā citā ārpuspalu laikā, taču, ja situācija būtu kārtībā attiecībā uz drošības apsvērumiem, stacija šobrīd varētu strādāt vairāk.

LTV arī ziņoja, ka lielās ūdens pieteces dēļ Ķeguma HES tiek mainīts aizvaru stāvoklis, lai ļautu ūdenim brīvi krist, neizstrādājot to enerģijā. Pēc LTV rīcībā esošajām ziņām, vienu no aizvariem pēc atvēršanas vairs neizdodas aizvērt, vairākas Ķeguma HES telpas ir applūdušas un notiek intensīvs darbs, lai problēmas novērstu.

Situācija tiek kontrolēta, un hidrobūves drošību tā neapdraud, norādīja raidījums.

TV3 Ziņas iepriekš vēstīja, ka aizsargbonas ieskalotas slūžās. Latvenergo Ražošanas tehniskais direktors Gunārs Cvetkovs atzina, ka tas bijis diezgan negaidīti. "Aizsargbona neizturēja un aptuveni 70 metri no stiprinājuma vietas to pārrāva," teica uzņēmuma pārstāvis. Viņš gan atzina, ka nelabvēlīgākais ir tas, ka ledus ir pienācis pie stacijas, kas apgrūtina enerģijas izstrādi, kā arī norādīja, ka bonas galvenā funkcija nav nodrošināt stacijas drošību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas