Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Leiškalns: Loskutova tēma ir pagātne; Āboltiņa: tas ir šantāžas jautājums

Saeimas deputāti svētdien iekļaus kārtējās plenārsēdes darba kārtībā jautājumu par KNAB vadītāja Alekseja Loskutova atbilstību amatam, intervijā Latvijas radio pārliecību pauda deputāti Kārlis Leiškalns (TP) un opozīcijā esošā JL līdere Solvita Āboltiņa. Pagaidām Saeimas prezidija apstiprinātajā dienas kārtībā jautājuma par A.Loskutovu nav, taču to var iekļaut pēc 10 deputātu pieprasījuma. K.Leiškalns uzskata, ka par A.Loskutovu jālemj pēc iespējas ātrāk.

“Es atbalstu jautājuma izskatīšanu, lai nenonāktu banalitātes situācijā, man par šo tēmu vairs nav intereses. Jo jautājums ātrāk tiks izskatīts, jo mazāk tas tiks politizēts,” savu viedokli pauda K.Leiškalns.

S.Āboltiņa norādīja, ka pirmo reizi Saeimas kārtējā sēde tiek sasaukta svētdienā. Tas, pēc viņas teiktā, noticis tādēļ, lai varētu darba kārtību papildināt ar A.Loskutova jautājumu. “Līdz pēdējam brīdim pastāv bailes par sabiedrības reakciju, ka cilvēki varētu atnākt paust savu viedokli gan par Saeimas darbību, gan par valdošās koalīcijas darbību, gan par veidu, kādā tiek mēģināts atbrīvoties no Loskutova,” uzskata opozīcijas pārstāve.

Savukārt K.Leiškalns atbildēja, ka pasaules negriežoties ap A.Loskutovu, jo “ir tūkstošiem problēmu, kas man ir svarīgākas nekā Loskutovs”.

“Loskutova jautājums ir koalīcijas pastāvēšanas jautājums. TP izmanto pat melus un šantāžu, šantažējot savus koalīcijas partnerus ar to, ka viņi varētu zaudēt savu vietu pie galda, un tā vietā varētu nākt Jaunais laiks kopā ar Saskaņas centru. Ja tas netiks izdarīts [Loskutovs atlaists] tiks apšaubīts, vai šī koalīcija varēs turpināt strādāt tālāk,” sacīja JL līdere.

“Es neesmu instruments neviena rokās un nebūšu,” atbildēja K.Leiškalns.

Jaunā laika deputāte norādīja, ka opozīciju uztrauc veids, kādā tiek mēģināta atbrīvoties no A.Loskutova. "Amatā joprojām ir ierēdnis Jakāns, kurš ir tieši atbildīgs par žurnālista sarunu nelikumīgu noklausīšanos, nav morāla nosodījuma ierēdnim Jēkabsonam, kura pakļautībā ir tirgotas tūkstošiem pasu. Mēs redzam, ka ir atzinums, ka ir zināmas administrēšanas nepilnības KNAB, bet mēs nesalīdzinām, ko birojs ir darījis un kāda ir tā loma tiesiskuma nostiprināšanā. Nākamais varētu būt uzbrukums iestādei kā tādai, jo par 211 tūkstošiem KNAB jāsamazina budžets, bet prokuratūrai par 1 miljonu,” norādīja Jaunā laika līdere. Viņa pauda, ka šīs iestādes būtu jāstiprina nevis jāliek tām samazināt izdevumi.

“Ir pilnīgi skaidrs, ka tas traucē cilvēkiem, kas stāv aiz politikas. Pat ne tiem, kas darbojas, tie ir vienkārši instrumenti. Cilvēkiem, kuriem ir pamatotas aizdomas par ļoti smagām apsūdzībām par valsts līdzekļu izšķērdēšanu. Prokuratūra un KNAB ir tās iestādes, kas veic izmeklēšanu, lai valstī darbotos – viens likums viena taisnība visiem,” teica S.Āboltiņa.

Savukārt K.Leiškalns atgādināja, ka neatbilstība amatam ir iemesls, kāpēc notiks balsojums par A.Loskutovu. Savukārt nākamajam KNAB vadītājam jābūt "cilvēkam, kas ir ne tikai perfekts jurists, ne tikai stings un taisnīgs, bet, kurš māk pārvaldīt", sacīja K.Leiškalns, norādot, ka tas ir Ministru Kabineta uzdevums.

Komentējot iespējamo cilvēku pulcēšanos pie Saeimas, kad notiks balsojums par A.Loskutovu, K.Leiškalns atcerējās, iepriekšējo reizi un sacīja, ka "es nezinu, kā uzvesties situācijā, kad mani baksta ar lietussargu un bļauj, vairs tiks jauns neesmu, lai tam mēģinātu spēkoties pretim".

Opozīcija aicināšot pulcēties pie Saeimas cilvēkus, lai "pateiktu KNAB paldies", sacīja S.Āboltiņa. Viņa prognozēja, ka cilvēki atsauksies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas