Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lemberga seifā, iespējams, ieslēgta tā lietošanas instrukcija

Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) domes darba kabineta seifā, ko speciālistiem līdz šim tā arī nav izdevies atvērt, neatrodoties nekas svarīgs, varbūt vienīgi paša seifa lietošanas instrukcija, jo to nekur neesot iespējams atrast, šodien preses konferencē informēja Lembergs.

Tā kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šonedēļ veiktās kratīšanas laikā Lembergs nespēja atcerēties seifa kodu, nācies meklēt risinājumu, kā tomēr seifu atvērt. "Vīri, kad taisīja kratīšanu, teica: "Jūs, lūdzu, meklējiet to instrukciju, mums jāatrod tā instrukcija," varbūt tad es kaut ko atcerēšoties, varbūt pat uz instrukcijas ir pierakstīts tas kods," pastāstīja Lembergs.

Ventspils mērs šo seifu neesot lietojis četrus gadus: "Man nebija nekas tāds, kas tur iekšā liekams. Man likās, ka es to kodu atceros, bet izrādījās, ka nē".

Jau ziņots, ka KNAB pieaicinātie speciālisti trešdien un ceturtdien divos piegājienos mēģināja seifu atmūķēt, taču abi mēģinājumi, kas ilga vairākas stundas, beidzās bez rezultātiem.

Speciālisti mēģinājuši seifu atmūķēt ar urbja palīdzību. Lembergs uzskata, ka ar šādu metodi seifu atvērt vispār nav iespējams. "Cik atceros, tur bija kaut kādas plāksnes no speciāla materiāla, kas nav metāls, viņu nevar paurbt. Kad urbj, tas urbis nodilst vienkārši. Viņi tikai maina urbjus," pastāstīja Lembergs. "Es viņiem teicu: paņemiet sešus, astoņus večus, nonesiet [seifu] lejā, ielieciet mašīnā un vedat, kur gribat, jo tur nekā iekšā nav," piebilda Ventspils mērs. Seifs varētu svērt aptuveni pustonnu. Tas izgatavots Somijā, firmā "Kaso".

"Es būtu darījis citādi - lai brauc no tās ražotājfirmas, varbūt firma pati var attaisīt. Bet viņiem neesot te pārstāvniecības," sacīja Lembergs. Šo seifu Ventspils mērs esot iegādājies par saviem personīgajiem līdzekļiem.

"Labākais ir tas, ka man mājās ir vienu drošības pakāpi augstāks seifs, lielāks par šo. Šim ir ceturtā, bet man [mājas seifam] ir piektā - augstākās drošības - pakāpe. [..] Paldies Dievam, mājās seifu es biju atstājis vaļā. Vienīgais, kas tur glabājas, ir Trīszvaigžņu ordenis," pastāstīja Lembergs.

Ventspils mērs pieļāva, ka, iespējams, kāds varbūt domā, ka viņš patiesībā kodu atceras, bet tikai "vazā citus aiz deguna". "Varbūt kāds domā, ka es speciāli, vai kā. Pilnīgi droši - nespeciāli," sacīja Lembergs. Viņš uzsvēra, ka vairākkārt atvainojies gan KNAB darbiniekiem, gan citiem šajā notikumā iesaistītajiem, jo tiešām nevarot kodu atcerēties. Arī Lemberga advokātei bijis speciāli jābrauc no Rīgas uz Ventspili, kā arī līdz vēlai naktij jābūt klāt, kamēr notika mēģinājums seifu atmūķēt.

Lemberga rīcībā esošā informācija liecina, ka pirmdien vēlreiz notiks mēģinājums seifu atvērt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas