Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Lembergs: Bērziņš būtu nopietns Valsts prezidenta amata kandidāts

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Andris Bērziņš, kurš Saeimā ievēlēts no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta, būtu nopietns Valsts prezidenta amata kandidāts, savu viedokli pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij).

"Cik zinu Bērziņu, viņš, neapšaubāmi, būtu nopietns kandidāts," sacīja A.Lembergs.

Ventspils mērs pastāstīja, ka A.Bērziņš pats esot viņu uzrunājis un teicis, ka vēlas satikties: "Satikāmies, un tad viņš izteica domu, ka viņš varētu būt prezidenta kandidāts uz konkrētu argumentu pamata. Es atbildēju, ka viņa daudzās kvalitātes ir gana labas, lai cerētu uz Saeimas vairākuma atbalstu."

A.Lembergs piebilda, ka viņam ar A.Bērziņu bijusi viedokļu apmaiņa par šo jautājumu, taču A.Bērziņa kandidatūra pašlaik nav izvirzīta.

A.Lembergs atgādināja, jau iepriekš paudis viedokli, ka būtu labi, ja uz Valsts prezidenta amatu būtu vismaz divi kandidāti un televīzijā viņu starpā tiktu organizētas vairākas diskusiju kārtas.

Saeimā pārstāvēto politisko spēku līderi oficiāli garantē atbalstu pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā uz otro termiņu, bet kuluāros politiķi turpina apspriest kandidātus, kas var konkurēt ar V.Zatleru vai tikt izvirzīti jaunām vēlēšanām, ja tādas būs jārīko, vēsta laikraksts Diena, atzīmējot, ka tas, vai V.Zatlers būs vienīgais pretendenta kandidāts, visticamāk, kļūs zināms tikai 24.maija vakarā, kad beigsies kandidātu pieteikšana.

Politiķu sarunās minēti vairāki amata pretendenti, kuru vidū trešdien nosaukts arī bijušais Unibankas vadītājs deputāts A.Bērziņš, kuru it kā esot noskatījis A.Lembergs. Uz jautājumu, vai viņš piekristu pretendēt uz augsto posteni, A.Bērziņš atbildējis: "Jāizvērtē tāda iespēja. Visas iespējas jāizvērtē." Taujāts, vai šo domu deputāts dzird pirmo reizi, A.Bērziņš sacījis: "Šodien - jā." Viņš arī nevarēja pateikt, vai atbalstīs V.Zatleru.

Intrigu turpinājis uzturēt arī ZZS frakcijas vadītājs Brigmanis, kurš teicis: "Kāpēc Andris Bērziņš nevarētu būt prezidents? Viņš ir godīgs cilvēks, balsojis 4.maijā par Latvijas neatkarību, bija mūsu kandidāts Rīgas mēra amatam. Ar ko viņš ir sliktāks par Zatleru?"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas