Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Lembergs Dieva priekšā esot "absolūti mierīgs"; prezidenta krēsls viņu neinteresē

Par spīti daudzajām apsūdzībām, Ventspils mērs Aivars Lembergs savu vainu nevienā no tām nesaskata un Dieva priekšā esot "absolūti mierīgs".Kāds skatītājs LTV raidījumā "100.pants" uzdeva Ventspils mēram jautājumu, vai viņam, par spīti daudzajām tiesvedībām, neesot bail no Dieva soda. "Lai no Dieva soda baidās tie, kas pret mani cēla trīs nepamatotas apsūdzības un kuri mani tiesāja un kurus es šajās tiesās uzvarēju.

Domāju, ka viņiem vajadzētu baidīties no Dieva soda. Esmu Dieva priekšā absolūti mierīgs," atbildēja A.Lembergs.Jautāts, vai viņš nevēlas nākt jaunajā valdībā par kādas nozares ministru, A.Lembergs atbildēja: "Nē, nē. Es to nekad neesmu plānojis. Viņi [vēlētāji] mani atbalstīja kā premjera kandidātu, bet atbalstīja ne tik daudz, lai zaļie zemnieki būtu uzvarētāji. Tā kā uzvarētāji ir Vienotība, tas kāršu salikums šobrīd ir Dombrovska kunga rokās."Raidījuma vadītājs Ventspils mēram pavaicāja, vai, cik izskanējis medijos, viņš vēlētos pretendēt uz Valsts prezidenta amatu, A.Lembergs bija atbildē noraidošs: "Nē, neesmu nekad interesējies. Man tas būtu tāds ļoti reprezentatīvs darbs. Es visu mūžu esmu strādājis izpildvarā. Man patīk visu laiku risināt problēmu jautājumus, latiņu likt augstāk un virzīties uz priekšu."Komentējot pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera veikumu, A.Lembergs teica: "Valdis Zatlers ienāca šajā amatā, kad viņam nebija liela mēroga politiskās darbības pieredze, un arī valasts pārvaldē nebija, bet viņš toties bija slimnīcas pārvaldītājs, kas ir gana sarežģīta struktūra, arī vadījis to ļoti grūtā krīzes brīdī, kādi bija 90.gadi. Man šķiet, ka prezidents ar savu stāju un savu domu, viņam var piekrist vai nepiekrist, bet ir īsts prezidents. Viņš ar sirdi un dvēseli cenšas darīt Latvijas labā, tās izaugsmes labā.""Vaira Vīķe-Freiberga centās darīt visu, lai Rietumu lielie treknie runči viņu izvirzītu kādā lielā amatā ANO vai Eiropā. Valdis Zatlers strādā Latvijas labā un viņš netaisa karjeru tam, lai strādātu kaut kur Ņujorkā vaio Vašingtonā. Ar to viņi lielā mērā atšķiras," teica A.Lembergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas