Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lembergs ģenerālprokuroram par morālo kaitējumu prasa atlīdzināt 25 000 latu

Smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs otrdien iesniedzis pretenziju Latvijas ģenerālprokuroram Jānim Maizītim par nepatiesu un nomelnojošu ziņu izplatīšanu.

A.Lembergs prasa atsaukt nepatiesas un personu nomelnojošas ziņas, kas publiskotas LTV1 raidījumā Valsts pirmās personas par viņam izvirzīto apsūdzību skaitu un krimināltiesisko statusu tajos, kā arī sakarā ar šo nepatieso ziņu izplatīšanu atlīdzināt viņam radīto morālo kaitējumu, kas esot Ls 25 000. Kā norāda A.Lembergs, tā esot tikai neliela daļa no nodarītā kaitējuma.

Pērnā gada 29.maijā LR ģenerālprokurors, uzstājoties LTV raidījumā Valsts pirmās personas publiski paziņojis, ka “pret mani ir uzsākti jau pieci kriminālprocesi un visos šajos kriminālprocesos es esmu apsūdzēts”, teikts A.Lemberga izplatītajā rakstā.

J.Maizītis raidījumā teicis: ”...ja mēs runājam (par) Ventspils uzņēmumiem vai par Ventspils uzņēmumu amatpersonām vai privātpersonām, mēs nerunājam par vienu lietu vai viena Lemberga kunga apsūdzībām, mēs runājam jau par pieciem kriminālprocesiem, kuros notiek izmeklēšana visdažādākajos virzienos un tikai piecos no šiem kriminālprocesiem šajā brīdī Lemberga kungs ir apsūdzēts.”

A.Lembergs norāda, ka viņam neesot uzrādītas apsūdzības piecos kriminālprocesos, tāpēc ģenerālprokurors publiski esot izplatījis patiesībai neatbilstošas un personu nomelnojošas ziņas, maldinot sabiedrību un diskreditējot viņu kā cilvēku un politiķi.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesā patlaban tiek izskatīta krimināllieta, kurā par dažādiem noziegumiem apsūdzības uzrādītas gan Aivaram Lembergam, gan viņa dēlam Anrijam Lembergam, gan arī Ventspils uzņēmēja Ansim Sormulim. Šajā tiesvedībā tiek izskatīti divi kriminālprocesi, kuri saskaņā ar tiesneša Borisa Geimana lēmumu pagājušā gada rudenī tika apvienoti. A.Lembergs noliedz savu vainu viņam inkriminētajos noziegumos, vienlaikus atzīstot, ka nesaprot apsūdzību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas