Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Lembergs par labu uzskata gan Zatlera, gan Bērziņa kandidatūru

Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) uzskata, ka gan esošā prezidenta Valda Zatlera, gan eksbaņķiera, Saeimas deputāta Andra Bērziņa kandidatūra prezidenta amatam ir ļoti laba.

A.Lembergs piektdien preses konferencē uzsvēra, ka tā ir bijusi paša A.Bērziņa iniciatīva virzīt savu kandidatūru. "Tādas tiesības viņam ir, un viņš man prasīja, ko es domāju. Es teicu – viss ir atkarīgs, cik ir balsu, nav jēgas, ka tiek virzīta kāda kandidatūra, ja nav pietiekami liela skaita balsu," sacīja A.Lembergs.

Vienlaikus viņš piebilda, ka tas nenozīmē, ka V.Zatlera kandidatūra būtu "slikta vai nepieņemama" .

A.Lembergs atzinīgi novērtēja to, ka ir divas kandidatūras uz tik augstu amatu, jo tas padara procesu demokrātiskāku. "Ja nebūtu alternatīvas, tad iznāktu tāds austrumniecisks politisks stāsts, kāds ir Kazahstānā, Azerbaidžānā, Uzbekistānā, Lībijā, Baltkrieviju neaiztiksim, tie ir tuvie kaimiņi, un tā tālāk," teica A.Lembergs.

"Ja Andris Bērziņš piekritīs, tad būtu jau divas ļoti labas kandidatūras, un demokrātijas izpausme būtu acīmredzami citā kvalitātē," atzina politiķis.

Viņaprāt, ja A.Bērziņš izlems startēt vēlēšanās un viņa kandidatūra tiks izvirzīta, būtu nepieciešamas kandidātu debates. "Nedrīkst pieļaut, ka šādas amatpersonas tiek vēlētas bez alternatīvas, lai būtu konkurence," piemetināja politiķis.

Pēc viņa domām, alternatīvas vajadzīgas uz visiem amatiem, kuros ievēlē Saeima, gan uz valsts kontroliera, gan ģenerāprokurora, gan tiesneša amatiem. "Tas būtu obligāts nosacījums, ka jābūt divām kandidatūrām, un visām frakcijām ir pienākums virzīt kandidatūras, jo sabiedrība ir devusi mandātu, un tas parādītu, kāds tām ir kandidātu loks," klāstīja A.Lembergs.

Politiķis uzskata, ka šādas debates vajadzētu rīkot LNT un krievu valodā raidošajā PBK.

A.Lembergs uzsvēra, ka paudis atbalstu V.Zatleram un savu viedokli nav mainījis.

"Ja Bērziņš nolems, ka vēlas startēt, tad es atbalstīšu arī Bērziņa kandidatūru. Man, paldies Dievam, nav jābalso, ja būtu [jābalso], es gribētu redzēt debates," atzina A.Lembergs un piebilda, ka apgalvojums, ka viņš atbalsta A.Bērziņa kandidatūru, ir acīmredzami tendenciozs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas