Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Lembergs sūdzas KNAB un NEPLP par slēpto aģitāciju Latvijas Radio

Pēc A.Lembergs, izvērtējot LR1 ziņu raidījumus laikā no 26.jūlija līdz 17.septembrim, konstatējis izteiktu Vienotības dominanti, kas sastādot 24% no visu ziņu klāsta.
Ventspils mērs Aivars Lembergs iesniedzis iesniegumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP), kuros lūdz pārbaudīt Latvijas Radio iespējamo slēpto politisko aģitāciju, kas izpaužas kā "nevienlīdzīgu noteikumu, īpašu priekšrocību radīšana atsevišķām politiskām partijām, to apvienībām LR1 ēterā".

"Šādu secinājumu ļauj izdarīt LR1 ziņu un sabiedriski politisko diskusiju raidījumu veiktais detalizētais monitorings laika periodā no šī gada 26.jūlija līdz 17.septembrim, tajā skaitā raidījumos atspoguļoto tēmu satura un uzaicināto personu politiskās vai sabiedriskās piekritības analīze, kas izmantota par pamatu statistisko rādītāju noteikšanai," uzskata A.Lembergs.

"No visām politiskajām partijām ar līdzīgu statusu, t.i., jaundibinātas vai tādas, kuras nav bijušas pārstāvētas Saeimā, vislielākā uzmanība pievērsta Zatlera reformu partijai, sastādot 7% lielu īpatsvaru LR1 ziņu raidījumos. Tas ievērojami pārsniedz citu, pēc statusa līdzīgu politisko partiju izteikšanās iespēju. Šāda sabiedriskā medija darbība rada nevienlīdzīgu situāciju un noteikumus attiecībā pret visām politiskajām partijām, kas piedalās parlamenta vēlēšanās un liecina par medija politiskajām simpātijām un iespējamo slēpto politisko aģitāciju par labu konkrētajai partijai," pauž A.Lembergs.


Ventspils mērs arī sūdzas par "Džordža Sorosa finansēto, atbalstīto fondu un to subsidēto organizāciju un biedrību pārstāvju viedokļiem" LR1 ēterā. 

A.Lembergs arī izpētījis, ka visbiežāk atspoguļots premjera Valda Dombrovska (Vienotība) viedoklis - 65 reizes, seko Providus pētniece Iveta Kažoka (33) un Valdis Zatlers (30).

"Redzams, ka politiskās simpātijas LR1 ziņu raidījumu veidotājiem ir bijušas pret politisko partiju apvienību Vienotība, kuras deputātu publicitāte pēc citēšanas vai atskaņošanas biežuma ierindojas pirmajā desmitniekā," sarēķinājis A.Lembergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas