Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Lembergs: Vienotībā ir spēki, kas varētu gāzt Dombrovska valdību

Apvienības _Vienotība _iekšienē ir spēcīgs politisks strāvojums, kas varētu meklēt iemeslu, lai gāztu Valda Dombrovska valdību, ceturtdien preses konferencē apgalvoja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Šis strāvojums iezīmējies jau Dombrovska valdības veidošanas laikā, kad, izdabājot sponsoru vēlmēm, valdības koalīcija netika iekļauta nacionālā apvienība Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK.

Lembergs nekonkretizēja šī Vienotības iekšējā spēka aprises, tikai aicināja rūpīgāk ieklausīties apvienības politiķu izteicienos par "nepaklausīgo" koalīcijas partneri Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), par "Lemberga spiedienu", vērtēt deputātu balsojumus.

Lembergs uzsvēra, ka ZZS negatavojas gāzt Dombrovska valdību, vienīgais izņēmums varētu būt balsojums par pensiju samazināšanu valsts budžeta konsolidācijas vārdā, kam ZZS nepiekritīšot, līdz ar to valsts budžeta grozījumus varētu Saeima neapstiprināt, un Dombrovska valdība būtu spiesta demisionēt.

ZZS esot nosūtījusi valdības vadītājam Dombrovskim vēstuli, kurā pauž viedokli, ka šā gada valsts budžeta konsolidācijai pietiek ar jau atrastajiem 39 miljoniem. Toties esot rūpīgi jāizanalizē nomas maksas, ko par savām īrētajām telpām maksā valsts iestādes. Lembergs arī apšauba, vai ir lietderīgi komandējumiem atvēlamo naudu šogad palielināt par vienu miljonu, par 25 miljoniem palielināt izdevumus precēm un pakalpojumiem. Pēc Lemberga domām, valsts iestāžu izdevumiem šogad bija jāpaliek pagājušā gada līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas