Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Lembergu premjera amatam izvirza arī Zaļā partija

Ventspils mēru Aivaru Lembergu premjera amatam pirmdien izvirzīja arī Latvijas Zaļā partija.

Jau iepriekš viņam atbalstu bija paudusi partija Latvijai un Ventspilij, kuru vada A.Lembregs, un Latvijas Zemnieku savienība. Trešdien par A.Lemberga oficiālu izvirzīšanu grasās paziņot Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

A.Lembergs varētu kandidēt arī Saeimas vēlēšanās, bet vēl galīgo atbildi nav devis. Viņš žurnālistiem atzina, ka pēc sava rakstura neesot piemērots klasiskam darbam parlamentā un ka viņu vairāk interesē dinamiska pārvaldes joma.

Lūgts vērtēt savas izredzes patiešām kļūt par valdības vadītāju, viņš teica, ka apsūdzētā statuss tam nevaretu būt šķērslis, jo trijās tiesās viņš jau esot attaisnots smagos noziegumos, jo vaina neesot pierādīta. Ja Zaļo un zemnieku savienība uzvarēs Saeimas vēlēšanās, iegūstot visvairāk balsu, tad viņš redz iespēju kļūt par premjeru, jo iepriekš arī Tautas partija esot uzvarējusi un Aigars Kalvītis aicināts sastādīt valdību. Valsts prezidents Valdis Zatlers arī sacījis, ka visu izšķiršot vēlēšanu rezultāti, skaidroja A.Lembergs.

Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis, kuram ir astoņu gadu darba pieredze valdībā, uz jautājumu, kāpēc viņš pats nevarētu kandidēt par premjeru atbildēja, ka A.Lembergam ir ļoti liela pieredze, kura ir jāizmanto Latvijai grūtos ekonomiskos laikos. A.Lembergs jau agrāk parādījis, ka spēj piedāvāt risinājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas