Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LIAA noraidījusi vienu no projektiem par dārgu iekārtu iegādi Daugavpils rajonā izklaides industrijai

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) noraidījusi vienu no projektiem, kas paredzēja dārgu iekārtu iegādi, piesaistot Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļus, kas izmantojamas izklaides industrijā Daugavpils rajonā, aģentūrai BNS pastāstīja LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vineta Vilistere-Lāce.

Viņa atklāja, ka LIAA noraidījusi "Baltik Solo" projektu, kas paredzēja apskaņošanas iekārtu iegādei piesaistīt ES fondus.

Sīkāku informāciju par iemesliem, kādēļ projekti noraidīti, Vilistere-Lāce solīja atklāt pirmdien, 15.jūnijā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja par divām kompānijām - "Dautvest" un "Baltik Solo", kas plānoja piesaistīt ES fondu naudu projektu realizācijai, taču kompānijas radīja bažas par negodīgu līdzekļu izmantošanu.

Raidījums vēstīja, ka vienu projektu par lāzertehnikas iegādi Kombuļu pagastā, Krāslavas rajonā, plānoja īstenot uzņēmums "Dautvest", kuram iepriekš nekādas pieredzes izklaides jomā neesot. Projekta kopējā summa bija aptuveni 182 000 latu, no kuriem 70 000 - ES nauda. Līdzīgu projektu plānoja īstenot arī Daugavpils rajona Indras pagastā. LIAA noslēgusi līgumu ar uzņēmumu "Baltik Solo" par profesionālu apskaņošanas tehniku. Projekta kopējās izmaksas ir 195 000 latu, no kuriem uzņēmums atpakaļ saņemtu 70 000 latu.

Abi šie projekti ir līdzīgi arī ar to, ka vairs nav atrodami projektu īstenotāji. Uzņēmumi gandrīz vienlaicīgi izveidoti neilgi pirms projektu iesniegšanas 2008.gada sākumā, un tos dibinājusi kāda sieviete, pēc tam uzņēmumi pārgājuši kāda cita īpašumā, informēja raidījums.

Kombuļu un Indras pašvaldības vadītāji par grandiozo projektu iecerēm neko nebija dzirdējuši līdz informācijas izskanēšanai plašsaziņas līdzekļos. LIAA direktors Andris Ozols medijiem iepriekš atzina, ka abi projekti naudu nedabūšot, taču aģentūrai nebijis pamata tos neapstiprināt, jo tie bijuši veiksmīgi, novatoriski projekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas