Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lieģim kalpakiešu kauja Skrundā liek domāt par karavīriem Afganistānā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hehe>re_marx/nv
h
un beidz tachu likt sev tos plusiņus, stulbeni :) pat kaķim zināms, ka ielogojoties no jauna, plusiņu var pievienot... he-he eh, cik mums truli ļauži lv, až prieks! :)
hehe>re_marx
h
es>"re_marx" alias "nv" ___________________ nevis "ja tā vēlaties", bet tā BIJA un IR okupācija vārda "okupācija" definīcija ir: (latīņu: occupatio) nozīmē citas valsts sagrābšanu ar bruņotu (vardarbīgu, militāru) spēku un savas pārvaldības ieviešana tajā. Okupācijas juridiskais skaidrojums noformulēts 1907. gada Hāgas konvencijā. (vardarbīga okupācija) Pastāv termins - nevardarbīga okupācija: Atšķirībā no vardarbīgas militāras okupācijas, nevardarbīga militāra okupācija ir tāda, kurā nav konstatējamas Hāgas konvencijā minētās pazīmes. Kā piemēru var minēt ASV Islandes nevardarbīgu okupāciju 1941. gada 7. jūlijā. Šī okupācija saglabājās visa Otrā pasaules kara laikā ar mērķi nodrošināt sabiedroto aviācijas un transporta kuģu bāzēšanos Atlantijas okeānā. Tā tika uzskatīta par nevardarbīgu okupāciju tādēļ, ka ASV okupācijas karaspēks attiecībā pret Islandi netika klasificēts kā naidīgs vai naidīgas valsts karaspēks. Tā klātbūtne Islandē bija nepieciešama lai nepieļautu tās militāru, vardarbīgu okupāciju no nacistiskās Vācijas puses, kā arī lai nodrošinātu karaspēka un materiālās piegādes sabiedroto frontei Eiropā no ASV. Tādējādi persona ar niku "nv" savas "prāta pērles" varēja nekaisīt, bet iedzert tableti vai divas :)
re_marx
r
ja runājam par Irāku, tad esat piemirsuši vienu lietu - tā notika divās fāzēs: režīma un armijas iznīcināšana jeb kā sauktā opkupācija, ja tā vēlaties, un otrais posms - miera uzspiešana jeb varas atpakaļ nodošana vietējiem.
Es
E
es! varu oponēt nv pirmajam komentāram! 1) šajā komentārā visai nekorekti minēts, ka Geisai "smadzeņu vietā ir ievārījums." tas mana skatījumā ir: 1. muļķīgi 2. apvainojoši 3. nepierādāmi tas par ievārījumu.. un, kāpēc nv vajag tableti vai pat divas -:) 2) par okupāciju amerikāņu laikraksts NY Times 26.01.2010 raksta "The American invasion of Iraq began on March 19, 2003, when President George W. Bush ordered missiles fired at a bunker in Baghdad where he believed that Saddam Hussein was hiding. After six years of war, there seems to be an end in sight for the American occupation. In June 2009, American forces withdrew from Iraqi cities, meeting a deadline set for their withdrawal under an agreement that took effect Jan. 1, 2009. Declaring a national holiday to mark the occasion, Prime Minister Nuri Kamal al-Maliki positioned himself as a proud leader of a country independent at last, looking ahead to the next milestone of parliamentary elections in March 2010." neiešu te visiem nv - neizglitotiem vemstekļiem :) tulkot, bet tur skaidrā amerikāņu valodā pateikts ... 2003.g. invāzija... un Irākas okupācija... okupācijas beigas (pilnīga karaspeka izvešana) 2011 gada dec karspeks no irakas pilsētam ir atvilkts jau 2009.g junija un paredzams, ka kaujas speki (combat forces) atstās iraku 2010 g augustā tad arī varēs runat par okupācijas beigām un visbeidzot, autoram nv - ja pūderējat citiem smadzenes, dariet to korekti asv jau labu brīdi oficiali atzinusi savas kļūdas, bet latvijā daži "las skolā labi mācījās" to nav sapratuši man kauns par LV skolu sistēmu un tiem bezdomājošiem cilvekiem, kas šeit dzīvo savu muļķību visiem pa priekšu ka ķerrā stumdami discussion is over
nv
n
tu no personīgās pieredzes stāsti par tiem plusiņiem? piedod, bet man bērnudārza vecums sen aiz muguras, lai šādā veidā celtu savu pašapziņu. jauku vakaru, jo kā redzu, neviens nav gatavs īsti oponēt manam pirmām komentāram.
nv
n
nu redz, pats sapinies savos tekstos un iebrauci auzās. Jo izskaidrojošs komentārs par okupācijas jēgu tapa vēl pirms tu piedāvājies ar savām nomierinošām tabletēm un tajā nebija pieminēts hemorojs. tā kā, sorry, tev ir 'off topic'. dodies pie miera, es tā sapratu, ka mums nekāda auglīga diskusija te nesanāks, jo viens no mums runā par tēmu, bet otrs par savām olām.
ārprāc, cik Lv muķu !!>n
ā
vai autors ar niku 'nv' ir īpaši stulbs no dzimšanas? vai tās ir skolā iegūtās prasmes? neliec tak pats sev tos plusiņus :)
nv » hm 2
n
armijā tevi neņēma ? plakanā pēda? -:) nju.. nju.. bet uzbudinājumu saskatīju komentāra ar 'hemorojiem' eee... tjipa, kā tu zini, ka man ir? varbūt man trusenes olas spiež?
nv
n
armija nebiju, bet skolā labi mācījos, lai varētu izskaidrot, ko nozīmē termins 'okupācija'. a kur tu saredzēji uzbudinājumu manā komentārā? viss mierīgi, vēsu prātu izskaidrots. 'dļa osobo tupix' kā saka :)
hm>nv
h
nē, es tikai gribēju pārbaudīt, vai tu esi tā persona, kuru es domāju esi! :) krievu armijā karvīrus ar šņabi dzirdīja, lai ietu kaujā, amerikāņi vienbrīd izmantoja narkotikas (vjetnamas karā) daudzi veterāni pēc tam sajuka prātā.. nedomāju, ka vēl arvien izmanto narkotikas, bet laikam jau jā, jo izskatās, ka esi bijis armija un sekas ir palikušas esot arī kaut kādas 'smadzeņu skalošanas' metodes (nu tjipa, audzināšana), tas arī atstāj graujošu iespaidu uz psihi kā to ārstē es nezinu, bet man liekas, ka nevar man ir radinieks (izbijušais kareivis, no karstajām vietām) - viņš nav 'runājams' - pilnīgi nenormāls, žēl bija labs calis
nv
n
un hm ir laiks ielikt svecīti, lai nemoka hemorojs par atbildēm uz komentāriem, kas nav domāti viņam.
hm>nv » Geisa 19:15
h
un nv laiks iedzert nomierinošu tableti! vai labāk - divas!
nv
n
tav smadzeņu vietā ir ievārījums. Ne Irākā, ne Afganistānā nenotiek okupācija, ja tu vispār saproti šo terminu. Tie, kas tur dzīvo, saviem spēkiem elementāri nevar tikt galā ar radikāliem ekstrēmistiem, tāpat kā Haiti nevar tikt pašu spēkiem ar zemestrīces sekām. Jo viņi ir nabagi, korumpēti, neizglītoti, bet tomēr cilvēki. tur arī ir bērni, sievietes, kuri grib dzīvot kā cilvēki, nevis kā lopi viduslaikos. Irākā, starp citu vietējā pārvalde ir daudz maz sakārtota un nodota irakiešiem, kas nenotiek okupācijas apstākļos. Afganistānu mēģina savest kārtībā ar tādu pašu mērķi - lai vietējie iemācītos paši pārvaldīt savu zemi atbilstoši civilzētajiem apstākļiem, nevis pārtikt no hašiša audzējiem, nariku naudas, galvu griešanām un cilvēku tirdzniecības. Nerunāsim par to, ka šādas 'pārvaldes modeļi' apdraud ne tikai vietējos, kuri spiesti dzīvot tādos apstākļos, bet tie ir agresīvi arī uz āru. ja tu to sauc par 'okupāciju', tad tev vieta ir atpakaļ pamatskolā.
Geisa
G
Vai Imants Liegis piedalisies 16. marta pie Brievibas pieminekla, lai godinatu Latvijas varonus, kuri cinijas pret komunisma meri, krievijas okupaciju? To mes redzesim. Ja jau latviesu zeni, kuri piedalas okupacija Afganistana un Iraka Liegim ir varoni, tad ka vins verte Latvijas istos varonus, kuri cinijas pret Krievijas okupantiem? Freiberga nostajas pret Latvijas legionariem un paveleja ap Brivibas pieminekli apjost drasu zogu, lai latviesi netiktu pie brivibas pieminekla un lai latviesi nevaretu nolikt ziedus godinos savus varonu. Freibergai galvenais bija izdabat zidiem un to vina darija ik katru dien. Freiberga nekautrejas pat Latvijas augstos apbalvojumus dalit pa labi, kreisi, lai tikai izdabatu un sanemtu sev uzslavu, tipiska Latvijas arlietu ministrijas prakse..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KUR ZIEDOT?

Ugunsgrēkā cietušajam O.Kalpaka muzejam var ieskaitīt ziedojumus arī Latvijas Kara muzeja pastāvīgajā ziedojumu kontā:

Latvijas Kara muzejs, reģ.Nr.90000020203, Valsts kase TREL LV22, LV94 TREL 7100 0300 0000 0, ar norādi Oskara Kalpaka muzejam.

Ziedotie līdzekļi tiks ieguldīti O.Kalpaka muzeja apkārtnes labiekārtošanā un muzeja ekspozīcijas atjaunošanā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas