Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Lieģis nožēlo, ka nav izdevies pasargāt armiju no algu samazināšanas

Imants Viesturs Lieģis (PS), kurš Vienotību veidojošo partiju savstarpējās amatu sadales rezultātā vairs neturpinās vadīt Aizsardzības ministriju, kļūs par Saeimas deputātu. I. V. Lieģis uzsvēra, ka neesot apvainojies par to, ka nav ticis izvirzīts amatam atkāroti.

Aizejošais ministrs uzsvēra, ka viņam kā Aizsardzības ministram izdevies izpildīt trīs galvenās ar NATO saistītās prioritātes, bet nožēlo, ka neizdevās pasargāt armiju no algu samazināšanas. “Galvenais, kā jau jebkurā nozarē, bet it īpaši aizsardzībā, kur mums šogad bija par 50% mazāks budžets, nekā pirms diviem gadiem, bija iezīmēt galvenās prioritātes, vienlaikus veicot reformas. Es izvirzīju trīs galvenās prioritātes – saglabāt mūsu līdzdalību NATO operācijā Afganistānā, nesamazinot mūsu iesaisti. Otrā lieta – turpināt vienīgo NATO infrastruktūras projektu Latvijā, tas ir Lielvārdes lidlauku, kur daļēji par NATO, daļēji par mūsu naudu notika skrejceļu būvniecība. Trešā prioritāte ļoti likumsakarīgi saistījās ar starptautiskajām mācībām, jo tikko noslēdzās lielākās mācības Latvijas teritorijā, kopš iestājāmies NATO, un kurās piedalījās ASV, Baltijas valstis un Polija. Šīs prioritātes esam veiksmīgi izpildījuši,” uzskata I. Lieģis.

I. V. Lieģis arī uzsvēra, ka viņam esot “kaut cik” izdevies sakārtot aizsardzības iepirkumu sistēmu, samazinot korupcijas riskus. “Biju vienīgais ministrs, kuram bija padomniece pretkorupcijas jautājumos,” norādīja I. Lieģis.

Viņš gan atzina, ka nav izdevies saglabāt algas armijā pietiekoši augstā līmenī, lai atsevišķi virsnieki un karavīri, kuriem bijušas kredītsaistības, nepamestu dienestu, meklējot ienesīgāku nodarbi.

Savam sekotājam ministra amatā, kurš visdrīzāk būs Artis Pabriks (SCP), I. Lieģis novēl turpināt strādāt valsts interesēs un turpināt ieviest godīguma principus aizsardzības nozarē. “Lai viņam veicas! Man nav ne mazāko šaubu, ka viņš spēs pildīt šos pienākumus – viņš ir pieredzējis politiķis, un kā ārlietu ministram viņam bijuši pazīstami arī valsts drošības un aizsardzības jautājumi,” uzskata I. V. Lieģis.

I. V. Lieģis šobrīd izvirzīts par Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāju, un pats uzskata, ka tas viņam ir piemērots postenis, jo viņam ir 17 gadu pieredze diplomātiskajā dienestā. I. V. Lieģis arī pieteicies darbam Ārlietu komisijā un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas un apkarošanas komisijā.

Aizejošais ministrs apgalvo, ka neesot apvainojies par to, ka nav ticis izvirzīts amatam atkāroti, tomēr atzīst, ka “tas bija, pirmkārt, Pilsoniskās savienības (PS) vadības lēmums, ka acīmredzot, aizsardzības joma netika izvirzīta par prioritāti. PS vadītājs uzskatīja, ka jautājums par aizsardzību bija viņa personiskais lēmums.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas