Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Lieldienās aptiekās pieprasīti plāksteri un pretsāpju ziedes

Lieldienu svētku periodā aptiekās pieprasīti plāksteri, saites un ziedes pret sastiepumiem, biznesa portāls Nozare.lv uzzināja, aptaujājot aptieku uzņēmumus.

Kā norāda "Mēness aptieku" pārstāve Zaiga Barvida, cilvēki traumas un brūces visbiežāk gūst, siltajā laikā atpūšoties brīvā dabā.

Arī "Ģimenes aptieku" pārdošanas attīstības vadītājs Egils Tēbelis laika apstākļus min kā vienu no patēriņa tendenču faktoriem.

"Ja brīvdienas būs siltas un saulainas, tad iedzīvotāji tās pavadīs svaigā gaisā pie dabas, kas savukārt nozīmē, ka ir paaugstināts risks iegūt dažādas traumas - sastiepumus, izmežģījumus, griezumus un arī apdegumus gan no saules, gan, piemēram, cepot gaļu," skaidro Tēbelis.

Barvida arī piebilda, ka Lieldienas parasti ir tie svētki, kad cilvēki nododas gastronomiskām baudām, tādēļ svētku laikā un pēc svētkiem aptiekās klientu uzmanību vairāk piesaistot līdzekļi gremošanas sistēmas uzlabošanai - īpaši "Mezym", "Ranniberl" un "Rennie".

"Tā kā olas ir starp "smagajiem" ēdieniem, ar to pārstrādāšanu organisms nereti pats galā netiek, un tad ir jādodas uz aptieku pēc kāda palīglīdzekļa," klāsta Barvida.

Pēc Tēbeļa teiktā, nepiemērota apģērba dēļ svētku laikā var pieaugt arī saaukstēšanās gadījumi, līdz ar to pēc Lieldienām nedaudz varētu palielināties pretsaaukstēšanās līdzekļu pieprasījums.

"Pretsāpju līdzekļiem pieprasījums ir nemainīgi augsts, taču svētkos tas parasti nedaudz pieaug," akcentē "Ģimenes aptieku" pārstāvis.

Barvida arī stāsta, ka pavasarī tradicionāli aptiekās pieprasīti ir pretalerģijas līdzekļi, piemēram, "Zyrtec" un "Claritine". "Tos cilvēki, zinot savu problēmu, mēdz iegādāties jau pirms brīvdienām, lai alerģiskās iesnas vai cita alerģiska izpausme nesabojā atpūtas prieku," vēsta Barvida.

"Mēness aptieku" farmaceiti arī atzīstot, ka garu pavasara brīvdienu laikā palielinās pieprasījums pēc avārijas kontracepcijas, taču pirms svētkiem pieprasījums pēc pretapaugļošanās līdzekļiem neesot tik izteikts - tas vairāk novērots pirms garām brīvdienām Jāņos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas