Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Liepājas dome: tas ir stāsts par cilvēku vienaldzību

Šis ir stāsts par cilvēku vienaldzību, Liepājas domē vērtē gadījumu, kad 52 gadus vecais vīrietis sniegā nogulējis 15 stundas, jo viņam radās veselības problēmas. Dome savā mājas lapā iecerējusi izvietot aicinājumu cilvēkiem būt saprotošiem un nepaiet garām, ja kāds lūdz palīdzību, portālam sacīja domes Vides un veselības daļas vadītāja Ineta Stadgale.

“Mediķi esot ieradušies tikko viņi tikuši izsaukti, taču jautājums ir par to, kāpēc cilvēkam bija tik ilgi jāgaida,” sacīja I.Stadgale un atsaucās uz komentāriem par šo tematu mājas lapā liepājniekiem.lv, kur cilvēki pauž, ka “nenod Dievs šādā situācijā nonāks cilvēki, kas pagāja vīrietim garām”.

Liepājā kāds vīrietis trešdien ap pieciem vakarā kādā no mikrorajoniem devās uz mājām pa taisnāko ceļu – taciņu. Vieta nav bijusi nomaļa, taču viņam kļuvis slikti -  atteikušās "klausīt kājas". Sniegā viņš nogulēja 15 stundas, lai arī garām viņam pagājuši vairāki cilvēki. Tā vīrietis, ieputināts kupenā, pavadījis visu nakti, līdz astoņos nākamajā rītā kāds viņu atradis un izsaucis ātro palīdzību. Trešdienas vakarā Liepājā bija mīnuss 11 grādu. "Pašam par notikušo grūti runāt. Atteicās klausīt kājas. Pastāvēju pie koka, pēc tam apgūlos, taču neaizmigu, bet piecelties nevarēju," 52 gadus vecais Nikolajs Latvijas radio stāstīja pārdzīvoto.

Vīrietis guvis roku un kāju apsaldējumus. Piektdien viņš pārvests uz Rīgu - Latvijas Apdegumu centru, vēsta BNS.

“Der atcerēties, ka ne visi, kas guļ uz ielas, ir piedzērušies bomži, bet cilvēks var būt vienkārši slims un, ja 15 stundas var nogulēt sniegā un neviens pat nepainteresējas, kas ar viņu noticis, tas par mūsu sabiedrību neko labu neliecina.” liepājniekiem.lv sacīja slimnīcas ārsts Ivars Krastiņš.

Jautāta, vai šis gadījums varētu mainīt cilvēku attieksmi, I.Stadgale sacīja: "Katra iniciatīva un katrs aicinājums atradīs dzirdīgas ausis."

Pašvaldības policijas Liepājā diennakts laikā slimnīcā ar apsaldējumiem nogādājusi septiņus cilvēkus, vēsta vietējais portāls.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas