Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Liepiņš: EM drīzāk zaudēs vēl kādu darba vietu nekā atbalstu klasteru darbībai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dfd
d
kušķis
ozolins
o
latviskosim klasteri ----> puduris!! :)
Juhans
J
Klasteris ir tas pats, kas gateris. Ieliek smuku koku un iznāk ārā pilnīgs dēlis.
spunde
s
dlja osobo tupih - kas tie tādi klasteri ir?! Agrāk šo terminu dzirdēju ūdens sakarībā , bet te?
Vidzemnieks
V
Tiem, kas interesējas par ekonomiku, vārds klāsteris ir jau zināms vismaz gadu. Nu labi, varētu atrast arī latvisku ekvivalentu - tautsaimniecisks (ekonomisks, rūpniecisks, ...) komplekss. Bet ne jau nosaukumā ir problēma. Sabiedrībai nav informācijas kā, ar kādu mērķi, sadarbības veidu, paredzamo efektivitati šie kompleksi tiek veidoti, cik sekmīgi sadarbība un kooperēšanās notiek. Vai tur atkal naudiņa neaiziet šķībi- greizi kādas partijas vai administratoru kabatās. Piem., vai šiem kompleksiem nevajag arī īpaši izglītotus darbiniekus, kuru apmācībai viņi paši varētu arī ieguldīt līdzekļus? Vai sadarbība nebūtu jasaista arī ar apdzīvotības veicināšanu dažos reģionos, u.t.t.? Tam visam ir jābūt atklātam un "caurspīdīgam", jo šī pieredze ir ļoti nozīmīga. Bet par to lūk nerunā. Tikai par naudu vien. Tas kaut kā aizdomīgi.
vurmu
v
Tas ir apmēram tas pats, kas ar biznesa inkubatoriem. Izrauj naudu no budžeta, uztaisa kaut kādu putu mākoni un ar mistiskām metodēm tagad veicinās uzņēmējdarbību.
I.Gr.
I
Ahoi ir pilniigi taisniiba! Ljoti lielu daudzumu no sveshvaardiem mees varam aizstaat ar preciiziem pashu latvieshu vaardiem. Tikai drusku jaapapuulaas un jaapdomaa. Citaadi jau valoda tiks galiigi piesaarnjota ar sveshvaardiem. Manupraat nekritiska sveshvaardu pienjemshana ir Padomjlaiku metode, kad neviens negribeeja, lai vinju uzskata par "nacionalistu".
kampars
k
Klasteri.....:):):). Lasu, las- vieni klasteri un tikai beigās paskaidro par ko tas stāsts. Kādam tas vārds nu ļooti iepaticies.
fuj
f
Kur Druviete ar savu latviešu valodu???
durnis
d
blin, jo vairāk ejam europā ,jo vairāk nemākam vienkāršas lietas pasniegt lasītājam... naudas griešana tā ir konsulācija , biznesa attīstība caur firmačiem klasteru pakalpojums ... beidzam d irst un sakiet vienkārši ,ja kāds grib no europas saņemt naudiņu ir jāmaksā entiem, starpniekiem... cik var cepties šitie pidriķi un valsti vest bezdibenī... nu jā tādas kampareļļas te ekonomiku stūrē ,kur tik prot pirkt un pārdot ... smerdeļi ar visiem jedzinstvas fruktiem !
...
.
ES nefinansē droši vien tādēļ, ka LV gadījumā ir liela varbūtība, ka no klastera mazs solis līdz kartelim vai būtībā jau uzreiz viens un tas pats izveidojas.
ahoi
a
Johaidī, nu kas tas par latviešu vārdu "klasteris"!?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas