Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Liepiņš: Vienoti bija tikai līdz vēlēšanām

Zigmars Liepiņš, komponists: 

"Pirms tam neko neprognozēju, jo ņemu vērā vienu gudru domu – cilvēkiem nevajag zināt, kā taisa desu un kā taisa politiku. Nevaru iedomāties, kā kopā strādās Ēlerte, Lembergs un Šķēle. Man nav lielu ilūziju. Manuprāt, arī "Vienotībā" dažādie politiskie spēki vienoti bija tikai  līdz vēlēšanām, pēc tam neizbēgami būs kašķi. 

Viens labs stāsts šajās vēlēšanās ir, proti -  krievvalodīgie pārstrukturējās uz "Saskaņas centru" un zaudēja PCTVL. Daudziem šobrīd vairs nevajadzēja nonākt atkal pie bļodas. Galvenais pie varas esošajiem  vajadzētu panākt, lai cilvēki nebrauktu prom no Latvijas. Lai cilvēki varētu dzīvot un strādāt šeit, jo tā ir katastrofa, ka zaudējam savu intelektuālo potenciālu. Neprātīga ir nodokļu politika, tā ir uzņēmējiem nelabvēlīga. Pārdomātiem jābūt sociāliem plāniem, kas saistīti ar pensionāriem, nemākulīgi tiek apgūtas subsīdijas un ES nauda. Līdz šim lemtais un darītais atgādināja pelēcīgu grāmatvedības plānu. Tomēr iespējams, šis ir labākais risinājums, kādu varējām gaidīt."

Zaiga Gaile, arhitekte:

"Viss ir kā pie latviešiem. Rezultāti stipri atbilst arī manai prognozei. Šķiet, ka daudz nekas nemainīsies. Cilvēki izvēlējās to, kas dod drošības sajūtu. Dombrovskis asociējas ar kaut ko stabilu. Tas, ka ir bailes no ekstrēmiem, liecina Šlesera neveiksme.

Ļoti gaidu, ka mainīsies birokrātija dažādos aspektos.  Līdz šim ir izteikta tendence, ka ierēdņi turas pie saviem krēsliem, izvairās no atbildības, lēmumu pieņemšanu pāradresē viens otram, notiek shēmošana. Profesionālajā darbā sastopos ar smieklīgu neizlēmību, tiek lemts kolektīvi un nevienam nav drosmes pateikt, ko īsti domā. Ļoti ceru sagaidīt izmaiņas šajā aspektā, lai nebūtu birokrātisks politiskais aparāts."

Elita Patmalniece, modes māksliniece:

"Biju Latgalē uz tuvinieka bērēm, bet visi radi izpildīja arī savu pilsoņu pienākumu. Prieks par rezultātu, jo par "Vienotību" balsoja arī mani Latgales radi. 

Cilvēki jūtas nospiesti, daudzi nevienam vairs netic, bet šodiena pierādīja, ka cerība mirst pēdējā. Latvija mums ir tikai viena. Uzticēto jādara godīgi, jo godīgums atmaksājas. Politiķiem būtu jāstrādā tautas labā un vēlētāju uzticību nedrīkstētu pievilt. Viss atkarīgs, kā strādā. Cilvēki dažkārt tic arī brīnumam, piemēram,cer, ka Lembergs paveiks brīnumu.  Šlesers zaudēja un viņam tika apgriezti spārni. Iespējams  viņa kļūda bija, ka apvienojās ar Šķēli.

Ar visiem nekad nebūsi labs, bet latviešiem būtu jāmēģina vienoties. Tagad prioritāte ir budžets, ļoti ceru, ka lēmumu pieņemšanā lielu lomu spēlēs veselais saprāts, jo ļoti daudziem klājas grūti. Protams, katram pašam godīgi jādara savs darbs. Radies priekšstats, ka politikā  grūti būt godīgam, bet vēlētos, lai katrs politiķis atbildētu savai sirdsapziņai."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas