Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Lietuvā alkoholu turpmāk drīkstēs tirgot līdz pulksten 24

“Tagad Lietuvā mazāk _krutku _pirks. Oficiālā tirdzniecība palielināsies. Arī Latvijā nodokļu ieņēmumi paceltos, ja pagarinātu darba laiku,” par Lietuvas Seima ceturtdien pieņemto lēmumu pagarināt atļauto alkohola tirdzniecības laiku līdz pulksten 24 spriež Latvijas tirgotāju asociācijas padomes viceprezidents Raits Strautiņš. 

Likuma izmaiņas Lietuvā stāsies spēkā no nākamā gada sākuma. Pašlaik kaimiņvalstī tāpat kā Latvijā alkoholu atļauts tirgot no plkst. 8 līdz plkst. 22. 

“Jautājums ir, vai tas dos rezultātu? Točkās tirdzniecība notiek un kontingents tur ir pastāvīgs. Arī nodokļu ieņēmumu jautājums ir vēl diskutējams,” uzskata Latvijas Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sekretārs Jānis Tutins (SC). 

Viņš stāsta, ka arī Latvijas parlamentā par atļauto alkohola tirdzniecības laiku ir bijušas diskusijas 9. Saeimas laikā. Tā kā jaunās Saeimas sastāvs ir jauns, esot grūti prognozēt, kā šis jautājums tiks virzīts. Līdz šim tāds ierosinājums vai debates 10.Saeimā vēl neesot bijušas.

Latvijas - Lietuvas pierobežas pagastu pārstāvji likuma grozījumus alkohola tirdzniecībā komentē dažādi. “No Ezeres pilsētas centra līdz ciemata centram Lietuvā ir divi kilometri. Tagad ir spēkā Šengenas līgums par brīvu pārvietošanos,” līdz ar to neesot problēmu doties pēc alkohola uz Lietuvu, saka Saldus novada Ezeres pagasta pārvaldes vadītājs Ainārs Akerfelds, piebilstot: “Cik esmu dzirdējis, tā cilvēki jau dara.”

Savukārt, Jelgavas novada Elejas pagasta pārvaldes vadītājs Leonīds Koindži - Ogli, nedomā, ka vietējie iedzīvotāji nākamgad vēlās vakara stundās dosies pirkt alkoholu uz Lietuvu: “Satiksme nav tik laba. Var vienīgi ar privāto transportu aizbraukt. Uz vietas te ir arī divas kafejnīcas, kur var visu nakti lietot alkoholu.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas