Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Likvidējamā RSK: klientus mēs nemaldinājām

Likvidācijas ietvaros RSK apdrošināšana no 1.februāra uzsāk līgumu pārtraukšanu ar ārstniecības līgumiestādēm. Uzņēmuma pārstāve Ilze Gabrāne apgalvo, ka klientiem nemainīšoties atlīdzības saņemšana. Tiesa, jānorāda, ka šis apdrošināšanas uzņēmums veselības apdrošināšanas polises klientiem tirgoja vēl decembrī, līdz ar to pastāv bažas, ka klienti rēķinājās ar nopirkto pakalpojumu.

Tagad ārstniecības iestādēs vispirms jānorēķinās pašiem un, iesniedzot čekus, no  apdošinātāja naudu var atgūt 30 dienu laikā.  Vislielākās summas, no kurām var nākties šķirties pacientiem, varētu būt par uzturēšanos slimnīcā. Piemēram, desmit dienas slimnīcā izmaksā ap 90 latiem.

"Pēc uzņēmuma akcionāra lēmuma par likvidāciju ir uzsākts RSK apdrošināšana darbības pārtraukšanas process, līdz ar to nevar būt runa par klientu maldināšanu. Atbilstoši RSK apdrošināšanas veselības apdrošināšanas noteikumiem uzņēmumam ir tiesības mainīt līgumiestāžu sarakstu. Mēs apzināmies radītās neērtības polišu īpašniekiem, tādēļ esam gatavi lauzt apdrošināšanas līgumu, ja klients izteiks šādu vēlēšanos," Dienai norāda Juris Jansons, RSK apdrošināšana AS likvidators. Vienlaikus viņš uzsver - atlīdzību saņemšanas kārtība nav mainījusies un klientiem joprojām ir iespēja saņemt apdrošināšanas atlīdzību, iesniedzot apdrošinātājam atlīdzības pieteikumu un pakalpojumu saņemšanu apliecinošu dokumentu. Neskaidrību gadījumā klienti aicināti zvanīt uz RSK apdrošināšana informatīvo tālruni 67031111.

"Ja pilnībā tiek pārtraukti līgumi, protams, tas neliecina par patērētājam draudzīgu rīcību. Taču te nevaram mēs vērtēt no patērētāja viedokļa, jo mēs vērtējam no likumības viedokļa, nevis taisnīguma. Te ir pilnīgi cita - ārkārtas situācija - uzņēmuma likvidācija," Dienai par RSK lēmumu pārtraukt līgumattiecības skaidro Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane. Ja esot uzņēmuma likvidācija, tā vairs neesot PTAC kompetence, bet gan tikai Finanšu kapitāla un tirgus komisijas kompetence. Tiesa, nākamajā nedēļā RSK apdrošināšana esot pieteikusies PTAC, lai runātu par ar likvidāciju saistītiem jautājumiem.

Jau vēstīts, ka 19.janvārī akcionāri nolēma RSK likvidēt. Līgumu pārtraukšana ar ārstniecības iestādēm ir viens no likvidācijas procesā paredzētajiem soļiem, lai izbeigtu uzņēmuma darbību likumā paredzētajā kārtībā. Jauni līgumi ar klientiem vairs netiek slēgti. Ar uzņēmumu klients līgumu var arī lauzt, ja izteiks šādu vēlēšanos.

(pievienota 2.rindkopa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas