Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Līnim mainīts drošības līdzeklis, Rubenim izteikts rājiens

Aivaram Līnim ir mainīts drošības līdzeklis, šodien intervijā Latvijas televīzijā sacīja kultūras ministrs Ints Dālderis. Savukārt Ojāram Rubenim Kultūras ministrija izteiks rājienu.

“Aivaram Līnim ir mainīts drošības līdzeklis, viņam ir iespēja atrasties arī teātrī, bet joprojām paliek spēkā aizliegums ieņemt valdes locekļa amatu. Izmeklēšana arī ir spēkā. Esmu devis rīkojumu izteikt rājienu Ojāram Rubenim, jo ir beigusies disciplinārlieta. Ir atklāti pārkāpumi uz ko mums bija jāreaģē. Taču teātrim zaudējumi nav nodarīti finansiālā ziņā, tāpēc adekvāts sods būtu rājiens,” teica I.Dālderis.

Atgādinām, ka A.Līnis un O.Rubenis viens otram maksāja 2000 latu, lai kompensētu samazināto atalgojumu valsts pārvaldē. Līgums tapa šā gada vasarā, kad visiem valsts pārvaldē strādājošajiem, arī teātra darbiniekiem, tika samazinātas algas.

Šis līgums atklājās, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsāka kriminālprocesu par prettiesisku rīcību ar valsts naudu un mantu pret diviem teātru vadītājiem -  Dailes teātra direktoru A.Līni, kas no amata tika atstādināts, un Nacionālā teātra direktoru O.Rubeni.

Dailes teātra direktors A.Līnis tiek turēts aizdomās arī par 21 000 lata izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem laikā, kad viņš bija Eiropas Komisijas (EK) delegācijas Latvijā administratīvais asistents, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas