Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

LIZDA: vienotu mācību grāmatu ieviešanai valstī nepieciešams stingrs ministrijas lēmums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tiina
T
Man ar skiet, ka zaudeesim, ja ieviesiisim tikai vienu maaciibu graamatu katraa priekshmetaa. Dziivs piemeers ir dabas ziniibas saakumskolaam. Siiks saaka maciities peec vienas izdevnieciibas komplekta - ja godiigi, man vinjam paliidzot parasti naacaas kost meelee, lai izvairiitos no sliktiem vaardiem. Paraadiijaas citas izdevnieciibas konkureejosh izdevums - daudz, daudz labaks, shiis graamatas pat peerkam, neatkariigi no taa, vai skola dod, un liekam plauktinjaa - modernas, interesantas, u.t.t. Cita lieta, ka ar likumu vajadzeetu noteikt laiku gados, kuros nedriikst mainiities programmas, standarti un visa paareejaa padariishana. Citaadi - dalja sapirkto graamatu jaanodod makulatuuraa, jo nevienam vairs nevajag. Skolas biblioteeka arii pretii neneema - programma mainiijusies... :)
R
R
Profesors: viltvaardis-idiots. Maaciijos krievu laikos, bija vecas graamatas visiem, un veel shobriid es uzskatu, ka izgliitiibas liimenis bija augstaaks nekaa tagad, kad katram IZM lobeetam pusdaunim, izdodot savu graamatu, ir ljauts piejaat beernu smadzenes ar vinju izgudrotaam fignjaam. Kaa var buut matemaatikaa vairaakas maaciibu graamataas..skolaa..kaaa??? matemaatika, kuru maaca skolaa, nav mainiijusies 200-300 gadus, kaada sunja peec ministrija pieljauj vairaakas maaciibu graamatas?
Mr.B
M
kas tie par sovjetiskiem idiņiem - LIZDA? Šos murgus izlasot, gribas pirmo burtu nomainīt!
smatrii
s
manupraat, nevajag vienotas maaciibu graamatas, vismaz ne humanitaarajos priekshmetos, valodaas. peecteciibu var nodroshinaat skolas ietvaros nevis visaa valstii. pirkt maaciibu graamatas vispaar nav praata darbs, ja vien taa nav sirdslieta. biblioteekaas buutu jaanodroshina pietiekams skaits graamatu, ko uz attieciigo maaciibu gadu panjemt. manaa skolaa taa bija. bija jaapeerk tikai darba burtniicas. graamatu mainjas tirdzinji arii ir labs variants.
Profesors
P
Vai tad tās vienīgās pareizās un skolā izmantojamās mācību grāmatas laiks nav vēl pārslimots? Vairāku paralēlu mācību grāmatu pastāvēšana veicina konkurenci, konkurence sekmē kvalitāti, radošu darbu, mācību priekšmetu metodikas attīstību ... Atsakoties no tā visa un nometoties ceļos nabadzības un taupītmānijas priekšā, mēs vairāk zaudēsim, nevis iegūsim.
skolmeistars
s
nevajag aizmirst arii valsts finanseetaas krievvalodiigas skolas , vai kaads seko no kaaadaam garaamataam viņi maaca beerniem veesturi? ja taas ir krievijaa izdotaas tad taas ir stipri aplamas , ja neteiktu vairaak , nesen medijos paviideeja Rībentropa Molotova pakta interpretaacija muusdienu Krievijas variantaa , itkaa pakts bijis likumiigs izejot no taa ka baltijas valstis esot bijušas ķeizariskaas Krievijas sastaavaa ... šitaadas muļķiibas ir paustas Krievijas veestures maaciibu graamataas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas