Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

LKS turpinās vadīt Ždanoka, Mitrofanovs un Petropavlovskis

Latvijas Krievu savienību (LKS) turpinās vadīt tās līdzšinējie līderi Tatjana Ždanoka, Miroslavs Mitrofanovs un Jurijs Petropavlovskis, liecina Ždanokas paziņojums sociālajā tīklā Facebook. Sestdien notikušajā LKS kongresā Ždanoka, Mitrofanovs un Petropavlovskis atkārtoti ievēlēti par partijas līdzpriekšsēdētājiem.

Par LKS valdes locekļiem ievēlēti Tatjana Andrijeca, Irina Bobkova, Vladimirs Buzajevs, Aleksejs Vasiļjevs, Aleksandrs Gamaļejevs, Aleksandrs Gapoņenko, Aleksandrs Giļmans, Deniss Gorba, Viktors Guščins, Viktors Dergunovs, Viktors Jolkins, Natālija Jolkina, Ļubova Ždanova, Dmitrijs Žiļins, Aleksandrs Klapins, Aleksandrs Ļivčaks, Sergejs Muļivanovs, Andrejs Pagors, Jakovs Pliners, Dmitrijs Prokopenko, Vladislavs Rafaļskis, Ludmila Ušakova, Aleksandrs Filejs un Dmitrijs Šandibins.

LKS kongresā pieņēmusi arī rezolūciju, kurā norādīts, ka galvenais drauds krievvalodīgo kopienas nākotnei Latvijā esot "krievu izglītības iznīcināšana", un šajā saistībā pausta apņemšanās gan pirms, gan pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām turpināt rīkot protestus pret izglītības sistēmas reformām Latvijā, vienlaikus atbalstot dialogu ar valsts iestādēm par skolas izglītības metodēm un saturu.

Tāpat politiskā spēka rezolūcijā pausta apņemšanās mobilizēt visus savus resursus, lai uzvarētu maija beigās gaidāmajās EP vēlēšanās. Pēc vēlēšanām LKS pārstāvji plāno darboties EP Zaļo/Eiropas brīvās alianses frakcijā.

2014. gadā notikušajās EP vēlēšanās par LKS nobalsoja 6,38% Latvijas balsstiesīgo, tādējādi dodot partijai vienu deputāta vietu EP, kur to ieņēma Ždanoka. 2018.gadā Ždanoka eiroparlamentārietes krēslu atstāja, lai atgrieztos Latvijā un palīdzētu savai partijai gatavoties 13. Saeimas vēlēšanām, kas politiskajam spēkam gan neizrādījās sekmīgas, jo ar 1,58% vēlētāju atbalstu tas neiekļuva Saeimā. Patlaban LKS EP pārstāv Mitrofanovs, bet maijā gaidāmajās vēlēšanās no LKS saraksta ar pirmo numuru atkal startēs Ždanoka. Mitrofanovs šajā vēlēšanu sarakstā būs otrais, bet ar trešo numuru LKS listē balotēsies 2014. gadā no Saskaņas saraksta EP ievēlētais un joprojām tur strādājošais Andrejs Mamikins.

Ja EP vēlēšanas notiktu aprīļa vidū, tad par LKS savu balsi atdotu 5% Latvijas balsstiesīgo, pagājušajā nedēļā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma, atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS jaunākajiem datiem.

Top komentāri

Jautājums
J
Kāds sakars šitai vecajai dozei ar krieviem ?? Cik ilgi viņi pacietīs šitā spoka mērkaķošanos?
Arturs Priedītis
A
Krievu izglītības vislielākie iznīcinātāji ir paši krievi, nespējot noorganizēt izglītības lokomotīves (augstākās izglītības) normālu funkcionēšanu. Krievi jau 90.gados augstāko izglītību nodeva alkātīgu deģenerātu buku, nikiforovu, djakonu biznesam - praktiski diplomu tirdzniecībai un augst. izglītībai bez zinātnes klātbūtnes, kas vispār ir nonsenss. Ja krieviem nav normāla augstākā izglītība, tad nav nekādas jēgas saglabāt vispārējo izglītību kr.valodā. Bet par to jau krievu diasporas barveži nekad nerunā. Iespējams, ka ne visi no barvežiem apjēdz to nelaimi, ko krievi ir paši pret sevi pastrādājuši augstākajā izglītībā. Barveži izmanto vienīgi lētu muldēšanu par kr. skolu likvidēšanu, kas ir piemērota filistru izpratnei. Ja krieviem nav augstākās izglītības, tad kr.skolām nav nekādas jēgas. Barvežu retorika faktiski ir bezjēdzīga muldēšana, nespējot izdomāt kaut ko saprātīgāku savam elektorātam.
:)hahahaha
:
Žīdenei ždanoka un mamkinam aplauziens hahahahahahahahahaaaaaaaaaaaa..........
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas