Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LNB jaunā ēka sasniegusi 67 metru augstumu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā ir samontēti visi seši spices metāla konstrukciju rāmji, un šī ir augstākā konstrukcija topošajā bibliotēkas ēkā, kas sasniegusi 67,074 metru augstumu.

Kā portālu Diena.lv informēja Nacionālās Būvkompāniju apvienības (NBA) būvdarbu vadītājs Valdis Koks, līdz šim Gaismas pils celtniecībā izmantots 5103t tonnas armējuma, 36 486 m3 kubikmetri betona, 4 393.13 m2 stikla, 42 147 kg metāla, 38 714m elektrības kabeļu, 10 953m, vājstrāvas kabeļu un 1 065 m3 fibrobetons grīdām.

Aukstajā laikā darbus organizē atbilstoši MK noteikumiem, kas nozīmē to, ka maksimālais darba laiks bez pārtraukuma drīkst būt 60 minūtes, pēc kurām darbiniekiem obligāti jādod iespēja atpūsties un sasildīties vismaz 30 minūtes. Tāpat jāņem vērā, ka vēja ātrums uz zemes un 60m augstumā ir atšķirīgs, tādēļ precīziem aprēķiniem ir jāizmanto atbilstoša vēja ātruma aprēķinu tabula, atkarībā no augstuma.

Paralēli darbiem pie spices konstrukcijas, tiek montētas 10. un 11. stāva pārsegumu sijas. Turpinās darbi pie ēkas inženiertīklu izbūves - elektrības, vājstrāvas, ūdensvada, ventilācijas, dzesēšanas, kanalizācijas un apkures sistēmām, kā arī stiklotās fasādes veidošana.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbus veic „Nacionālā Būvkompāniju apvienība”, ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji – SIA „Re&Re”, AS „RBSSKALS” un SIA „Skonto Būve”.

Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008. gada 15. maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas