Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

LNT: Saeimā pretrunīgi viedokļi, vai Maizītim jāpastiprina drošība

Politiķi neviennozīmīgi vērtē, vai pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša skandalozās apzagšanas nepieciešams normatīvais regulējums, kas šāda līmeņa amatpersonām pastiprinātu drošību, ceturtdien vēstīja raidījums LNT Ziņas Sešos.

Portāls Diena.lv jau trešdien, atsaucoties uz avotiem, vēstīja, ka no Maizīša īrētā dzīvokļa nozagts viņa portatīvais dators. 

Likumdevēju vidū pastāv dažādi viedokļi - gan, ka ap notikušo ir sacelta nepamatota ažiotāža, jo no dzīvokļa apzagšanas nevarot būt pasargāts neviens, arīdzan SAB direktors, kas ir tāds pats cilvēks kā ikviens cits Latvijas iedzīvotājs, gan, ka šis ir signāls šo jautājumu neatstāt pašplūsmā.

“Ir jāizvērtē tas, vai tiem cilvēkiem, kam ir atbildība par valsts noslēpuma saglabāšanu, pašiem ir garantēta drošība. Šobrīd nav nekādu normatīvo dokumentu par to, ka tas tiktu garantēts, tad tas ir jāgarantē,” uzskata Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa (Vienotība).

Turpretī Saeimas Iekšlietu komisijas deputāts Jānis Ādamsons (Saskaņa) uzskata, ka nekādi papildus normatīvie akti nav vajadzīgi.

“Viena iemesla dēļ - jo jebkura valsts amatpersona ir sabiedrības daļa. Un, ja drošība nav visaptveroša, ir problēmas. Jādomā, kā drošības līmeni kopumā valstī paaugstināt, nevis ka vienai vai otrai amatpersonai ir jādzīvo īpašos apstākļos,” sprieda Ādamsons.

Top komentāri

Tereza
T
Latvijas tauta dzivo nabadziba, liela dala pusbada, bet sie idioti deputati vel lauz skepus ka izskerdet tautas naudu kaut kada kretina apsargasanai. Visas privlegijas, miesassargi ir janonem Latvijas prezidentiem, kuri nekuanigi un ciniski izlaupa Latvijas valsti un apzog latviesu tautu parizitejot uz tautas un valsts rekina.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas