Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Loskutovs: KNAB prēmijas motivēja darbiniekus

Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Aleksejs Loskutovs skaidro, ka periodā no 2003. līdz 2008. gadam birojā prēmijās izmaksātie vairāk nekā divi miljoni latu palīdzējuši motivēt darbiniekus.Laikraksts “Neatkarīgā Rīta avīze” šodien vēsta, ka aptuveni 150 KNAB darbiniekiem tika izmaksātas prēmijas.

Visdāsnāk prēmijas maksātas 2007. gadā, kad biroja darbiniekiem izmaksāti 0,58 miljoni latu. Lielākās summas saņēmuši vadībā esošie darbinieki– Juta Strīķe 2007. gadā – 7 580 latu, 2008. gadā – 6 300 latu, viņas kolēģis Alvis Vilks 2007. gadā prēmijās saņēma 6 900 latu, bet 2008. gadā – 2940 latus, Diāna Kurpniece attiecīgi 7 125 latus un 4 147 latus. Līdzīgās robežās prēmijas bijušas arī citiem nozīmīgos biroja amatos esošajiem. Mazākas prēmijas bijušas ierindas izmeklētājiem un operatīvajiem darbiniekiem, sākot no 133 latiem gadā. Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks, tagad Saeimas deputāts (Vienotība) Aleksejs Loskutovs skaidro, ka lielās prēmijas biroja vadībai un darbiniekiem izmaksātas saskaņā ar Ministru kabineta noteiktām likmēm un bijušas paredzētas darbinieku motivācijas paaugstināšanai. “Prēmijās izmaksāja noteiku procentu no mēneša algas. Kam alga bija lielāka, tam arī sanāca lielāka prēmija. Tāpat prēmijas izmaksāja par īpaši smagu vai komplicētu lietu atklāšanu,” tā A. Loskutovs. Viņš arī uzsver, ka Valsts kontrole, kas pārbaudījusi biroja līdzekļu tērēšanu, ne reizi nav izteikusi piezīmes par prēmiju izmaksāšanu. “Prēmijas tika maksātas laikā, kad atalgojuma fonds valsts pārvaldei bija pietiekami liels, tā dēvētajos “treknajos gados”, norāda bijušais biroja vadītājs. Savukārt NRA izteikto pieņēmumu, ka prēmijas varētu 2008. gadā būt maksātas tāpēc, lai kompensētu darbiniekiem uzlikto disciplinārsodu par toreiz skandalozā KNAB lietiskā pierādījuma – lielas naudas summas – pazušanu no seifa, A. Loskutovs nodēvē par demagoģiju.  “Ļoti žēl, ka šobrīd biroja vadītājam nav iespēju papildus motivēt savus darbiniekus. Taču es saprotu ministru prezidentu, kurš taupības režīma dēļ atcēla prēmiju izmaksu,” saka A. Loskutovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas