Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

LPP/LC jauniešu rīkotajā forumā uzrunas saka sabiedrībā pazīstami cilvēki, arī Streičs, Linda Leen

Partijas LPP/LC jauniešu organizācijas "Pirmie" rīkotajā nu jau otrajā Jauno uzņēmēju forumā kā viesi piedalījās vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, tostarp kinorežisors Jānis Streičs, aktrise Agnese Zeltiņa un dziedātāja Linda Freiberga, kas pazīstama ar skatuves vārdu Linda Leen.

Streičs un Linda Leen uzstājās arī ar uzrunām, kurās vēlēja veiksmes un darba sparu jaunajiem uzņēmējiem, savukārt Zeltiņa kopā ar modes pasākumu un televīzijas raidījumu vadītāju Maiju Silovu darbojās žūrijā, kas vērtēja astoņu uzņēmēju prezentācijas un stāstījumus par savu ideju īstenošanu dzīvē.

Streičs savā uzrunā neslēpa vilšanos par notiekošo valstī, bet vienlaikus bija arī visai optimistiski noskaņots un pauda pārliecību, ka uzņēmēji, kuri domā par jaunu ideju radīšanu un ražošanas attīstīšanu, ir īstenie valstsvīri.

"Ikviens kurš domā, kā ražot un radīt, ir vērtīgāks par visiem deputātiem," strikti teica mākslinieks, atsaucoties arī uz izteicienu, ka "politiķis ir tas, kurš domā par vēlēšanām, bet valstsvīrs - kurš domā par nākotni".

Streičs arī pauda pārliecību, ka jebkurā profesionālajā un darbības jomā "kļūdas var pārvērsties par partneriem". Skaidrojot redzējumu, ka "pat kļūdas var palīdzēt, ja to grib", režisors atsaucās uz paša atrasto risinājumu ainai filmā "Cilvēka bērns" ar laikam neatbilstoši ietērptām aktrisēm, kā arī reklāmista Ērika Stendzenieka kādā diskusijā izteiktu muļķību, kuru viņš vēlāk atzinis un ar to ieguvis tikai sarunu biedru lielāku labvēlību. Streičs vienīgi neslēpa nožēlu, ka šāda prakse nav vērojama valstī arī citos līmeņos.

Savu uzrunu kinorežisors pabeidza ar vēlējumu "zināt, ko tu gribi, un panākt, ko tu gribi", atsaucoties uz sarunu ar kordiriģentu Māri Sirmo, pēc kuras viņš noskaidrojis, ka nav būtiskas nozīmes katra diriģenta žestu atšķirībās, bet gan pārliecībai par mērķi un idejas skaidrībai.

Klātesošos uzrunāja arī Latvijas Darba devēju konfederācijas vadītāja Elīna Egle un žurnālists Māris Zanders, kurš sanākušos jauniešus un citus interesentus izklaidēja ar ironisku redzējumu par diskusiju formātiem un arī argumentiem, kādēļ Latvijas iedzīvotājiem arī krīzes laikā nav vērts doties uz citām valstīm, kā arī uzturot publisku dialogu ar Stendzenieku.

Arī skatuves māksliniece Linda Leen pievērsās jautājumam par līdzcilvēku vēlmi meklēt iespējas ārpus valsts, taču viņa vienlaikus tomēr mudināja arī "neatteikties no saviem sapņiem". Ja Stendzenieks savā uzrunā kā atslēgas īpašības uzņēmējdarbībā uzsvēra gribasspēka līdzsvaru ar kreativitāti un vairāk pat viltības dominējošo lomu ideju īstenošanā, tad Linda Leen aicināja vienmēr samērot darbības saturu un formu - izvirzīto ideju jēgu un tehniskās iespējas to īstenot.

Aktrise Agnese Zeltiņa paskaidroja, ka forumā arī bijusi aicināta uzstāties ar prezentāciju, taču viņa šoreiz labprātāk vēlējusies klausīties no malas un vērtēt citu, tostarp jau savu darbību sākušo uzņēmēju, redzējumu par biznesa ideju realizāciju. Viņa atzina, ka šis ir jau otrais no organizācijas "Pirmie" rīkotajiem forumiem, kurā viņa piedalās - pērn oktobrī viņa ar teju divas stundas ilgu stāstījumu iepazīstinājusi sanākušos ar pieredzi un projektiem Krievijā.

Taču aktrise atkārtoti apliecināja, ka viņai nav saistības ar LPP/LC un šis pasākums viņu personīgi uzrunājis, turklāt viņa piebilda, personīgo interesi pastiprinājusi meitas vēlme pievērsties uzņēmējdarbībai.

Jau vēstīts, ka Spīķeru koncertzālē piektdienas vakarā norisinājās partijas LPP/LC jauniešu organizācijas "Pirmie" rīkotais Jauno uzņēmēju forums "Realizē savu potenciālu Biznesā", kura mērķis ir "mudināt un iedrošināt cilvēkus pievērsties uzņēmējdarbībai".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas