Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LPP/LC neiekļauj sarakstā Lily, Rēzeknē virza "Balto lāču" mūziķi

Lielajā Rēzeknes novadā, kurā apvienotas 26 pašvaldības, LPP/LC startēs ar atsevišķu sarakstu pretēji iepriekš izskanējušajām ziņām par vairāku partiju kopīgu listi Rēzeknes rajona padomes priekšsēdētāja Monvīda Švarca (TP) vadībā. LPP/LC saraksta līderis būs uzņēmējs, SIA Sauber projektu vadītājs Andris Baltacis, kuru plašāka sabiedrība vairāk pazīst kā mūziķi no grupas Baltie lāči, Dienu informēja LPP/LC ģenerālsekretārs Vitālijs Aizbalts.

Uz jautājumu, kāpēc A.Baltacis ir pieņēmis piedāvājumu kandidēt vēlēšanās un būt arī mēra kandidāts, viņš Dienai atbildēja: "Es pats to vēlējos darīt. Mūzika ir mans hobijs, bet es vēlos savu darbu ieguldīt novada attīstībā."

Kā uzņēmējs, kurš nodarbojas arī ar investīciju piesaisti, A.Baltacis esot iepazinis situāciju rajonā un uzskata, ka ir jāveido komanda, kas var kaut ko mainīt - pirmām kārtām mazināt bezdarbu. "Nav iespējams uzkāpt miltu kalnā, ja apakšā buksē," situāciju raksturoja LPP/LC Rēzeknes novada saraksta līderis. Viņa komandā nebūšot neviena tagadējā pašvaldības vadītāja, bet daudzi gados jauni uzņēmēji. A.Baltacis jau sen esot šīs partijas biedrs, ienācis tajā no Latvijas Pirmās partijas. Viņš pats dzīvo Vērēmu pagastā, ko uzskata par vienu no spēcīgākajiem un aktīvākajiem topošajā novadā. A.Baltacis apstiprināja, ka sākotnēji ir bijušas sarunas par kopīga saraksta veidošanu ar vairākiem politiskajiem spēkiem, bet LPP/LC nolēmis startēt atsevišķi.

A.Baltacis vēlēšanu kampaņas laikā turpināšot savu koncertdarbību, kas nav liegts. Jau Lieldienās viņš sniegšot bezmaksas koncertus vairākos novada pagastos un plāno uzstāties arī pansionātos - to Baltie lāči esot darījuši jau agrāk. Viņš nav vienīgais sabiedrībā pazīstamais mākslinieks, kuru LPP/LC nolēmis pieteikt vēlēšanās. Rīgas domes vēlēšanās startēs dziedātājs Valters Frīdenbergs. Taču, izvērtējot kandidātus Jelgavas domes vēlēšanām, valde tomēr nav sarakstā iekļāvusi dziedātāju Lily (Linda Kalniņa), informēja V.Aizbalts. LPP/LC Jelgavas saraksta līderis Dainis Liepiņš Dienai norādīja, ka dziedātāja ir partijas biedre un tāpat aktīvi piedalīšoties vēlēšanu kampaņā Jelgavā. Jāatgādina, ka nesen LTV raidījums De facto nelielā intervijā ar Lily iztaujāja viņu par pašvaldības darbu, šī saruna parādīja dziedātājas pieticīgās zināšanas par to. "Lily ir laba māksliniece, bet mums vajag labu pašvaldības politiķi," teica V.Aizbalts, kurš uzsvēra, ka par A.Baltača kompetenci pašvaldības darbā šaubu nevarētu būt, jo viņš esot strādājis ar nopietniem projektiem kā uzņēmējs.

Sabiedrībā zināmi mākslinieki varētu būt vairākos sarakstos pašvaldību vēlēšanās. Tautas partijas saraksta līderis Daugavpils domes vēlēšanās būs mūziķis Artūrs Duboks, savukārt Rīgas domes kandidātu sarakstā no TP startēs dziedātājs Normunds Rutulis, kurš ir arī partijas biedrs. Kaspars Upaciers (Ufo), kurš strādā Radio SWH un iesaistījies vairākos mūzikas un izklaides projektos, nodibināja partiju Apvienība Iedzīvotāji, kas startēs ar atsevišķu sarakstu Ikšķiles novada un Krimuldas novada domes vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas