Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

LSDSP izstrādā jaunu piedāvājumu sociālekonomisko problēmu risināšanai

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) sākusi izstrādāt jaunu piedāvājumu valstī samilzušo sociālekonomisko problēmu risināšanai un valsts tālākai ekonomiskai attīstībai tādā virzienā, lai no tās ieguvēja būtu visa sabiedrība, nevis šaura lieluzņēmēju elite, informēja LSDSP preses pārstāvis Gatis Vanags.

"Dažādi makroekonomiskie rādītāji līdz šim rādīja strauju Latvijas ekonomisko augšupeju un, raugoties tikai uz skaitļiem, varētu šķist, ka gadu no gada iedzīvotāji valstī kļūst arvien bagātāki. Diemžēl, tā nav. Ekonomiskā augšupejas tiek panākta ar dažādiem starpniecības pirkšanas – pārdošanas darījumiem un lielkapitāla uzņēmumu izaugsmi, kad neliela iespēja vairot savu kapitālu ir tikai nelielai – bagātajai – sabiedrības daļai. Diemžēl lielākā sabiedrības daļa šo ekonomisko augšupeju neizjūt, jo maciņi biezāki nepaliek. Tieši otrādi – naudas paliek mazāk, jo arvien vairāk par visu ir jāmaksā, to apliecinās rūpniecībā strādājošie, skolotājs, mediķi, lauksaimnieki, policisti un citi. Tāpēc arī LSDSP, realizējot sociāldemokrātiskās vērtības Latvijā, kad svarīga ir katra iedzīvotāja labklājības, nevis abstraktu makroekonomisko rādītāju celšanās, pastāvošā, sadarbībā ar daudzu nozaru speciālistiem ir sākusi jaunas programmas izstrādi, kas būs vērsta uz daudzu šobrīd aktuālo problēmu risināšanu – inflāciju, darbaspēka aizplūšanas novēršanu, valstij nepieciešamo speciālistu sagatavošanu, iedzīvotāju sociālo aizsardzību un tiem aktuāliem jautājumiem," skaidroja partijas ģenerālsekretārs Ansis Dobelis.

Sabiedrība ar jauno piedāvājumu tikšot iepazīstināta jau tuvākajā laikā.

Līdz ar jaunā piedāvājuma izstrādi partijā sāktas diskusijas par nepieciešamību mainīt partijas nosaukumu un logo, kam vajadzētu simbolizēt mūsdienu sociāldemokrātiju Latvijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas