Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

LTRK: Augstas kvalifikācijas speciālistiem ir jāsaņem atbilstošs atalgojums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
domas....to
d
Labiem speciem ir SAVS BIZNESS bet tauutas naudiņu var neskaitīt.
domas
d
šodienas Latvijas speciālisti visi ar pirktiem diplomiem bet vēlētiem vispār nav diplomu.
POLITEKONOMIST
P
Smieklīgi, labs speciālists budžetnieks ,labi saņem , uznāk krīze ,tik daudz naudas nesanāk .....un ko VIŅAM UZREIZ SLIKTĀK JĀSTRĀDĀ???? Un tik baida visus, labs specaiālists par tik zemu algu nestrādās.....NU TA LAJ VĀCAS! Uzpūta biezajos nenormālas algas un domā, ka tas bij pareizi. Tāds pats LATVENERGO PRIEKŠNIEKS BIJ PSRS LAIKOS un NEVIENS NESAŅĒMĀ 100 reiz vairāk par minimālo algu un simtiem padomnieku ministriem nebij......TUR TĀ KRĪZE AR RODAS, LIEKĒŽI IZPUMPĒJA VISU BUDŽETU!
ddddddd
d
....jāsaņem ir bet JA NAV NAUDAS, ko tad???? Beidziet ākstīties ,kad būs nauda ,tad ar maksās bet ne jau bērniem atstāt miljardiem parādu..
!
!
8.Saeimas vēlēšanas ziņas par deputāta kandidātu Šajā lapā publicētās ziņas atbilst stāvoklim kandidātu saraksta iesniegšanas dienā. (2002.gada 17.jūlijs - 6.augusts.) Tautas partija Māris Sprindžuks Dzimšanas gads - 1971, latvietis, šķīries Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi - dzimtā Dzīves vieta - Rīgas rajons Darba vieta un amats - Latvijas Republikas 7.Saeima, deputāts LR Zemkopības ministrija, parlamentārais sekretārs Pabeigtas šādas mācību iestādes Kanzasas universitāte, 1998, valsts pārvaldes zinātņu maģistrs Latvijas Lauksaimniecības universitāte, 1994, agronoms Ādažu vidusskola, 1989
!
!
Pirmais piemērs, kas man nāk prātā, ir augstas raudzes juriskonsuli, kas nemitīgi sastāda valsti apčakarējošus līgumus. Gadiem ilgi, laikam jau tas notiek apzināti visos līmeņos. A ja pa muti?
Paradokss
P
Kā tad mēs samazināsim uzblīdušo valsts pārvaldes aparātu(otrs lielākais Eiropā),neatbrīvojot no darba darbiniekus?Un,kāpēc koordinātors tā satraucas par valsts pārvaldē strādājošo atlaišanu? Kāpēc viņam ne mazākā mērā nerūp bez darba palikušie uzņēmumu darbinieki,t.sk.arī augstkvalificētie?
Aldis>Antiņš
A
Ko,piemēram, ir paveicis augstas kvalifikācijas speciālists Sprindžuks(Latvijas lauksaimniecības universitāte,ASV Kanzasas universitāte),būdams labi atalgots Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs?
valsts ierednis
v
Kvalifikācijai nav nozīmes!! Piemēram valsts uzņemuma direktoru izvēlas ar vienu augstāko tehnisko izglītību, bet augsti kvalificētam speciālistam kam ir augstākā tehniskā izglītība un otra ekonomiskā izglītība uzņēmuma vadīšanai , noraida jo pārāk daudz zina.....
Andris
A
Vai koordinators Māris Sprindžuks uzskata,ka tikai augstas kvalifikācijas speciālistiem ir jāsaņen atbilstošs atalgojums,bet pārējie var strādāt par pieckārt zemāku algu nekā Rietumeiropas vai Skandināvijas valstīs? Ko tad mums šie augstas kvalifikācijas speciālisti daudzajās valsts un pašvaldību aģentūru un valsts kapitālsabiedrību valdēs un padomēs divdesmit gadu laikā,ne par ko neatbildot, ir devuši?
vakarejais
v
Reku tikko bija piemērs ar augstas klases speciālistu kam 2800 ls bija par maz, pēc tam kad paņēma aiz "olām" uz brīvo vietu sastājās rinda... Ņemot vērā esošo situāciju - mūsu valstī pie "ruļļiem" nav neviena augstas klases speciālista... līdz ar to...
žuks2
ž
Jā, augsta līmeņa speciālists ne vienmēr ir tas, kurš ir augstā amatā, bieži vien ir tieši pretēji.
žuks
ž
Visi, kuru amtā ir nepieciešama un tiek pieprasīta otrā līmeņa augstākā izglītība un kuri strādā (tātad konkursu vai kaut kādu konkurenci jau ir izturējuši), ir augstas klases speciālisti, t.sk., arī skolotāji, ārsti, bibilotekāri utt. Ja amata veikšanai pietiek ar zemāku līmeni, tehnikumu, koledžu, arodizglītību, tad tie arī ir atbilstoša līmeņa speciālisti.
Suse
S
Valstī , kurā minimālā alga ir mazāka par iztikas minimumu - nekādus algas pielikumus. Tādi padomnieki - lai pamēģina atrast darbu privātā biznesā - 100 gadus tādi sliņki un suteneri tur nav vajadzīgi. Māris Spirndžuks tam ir izcils piemērs, valsts pārvaldē strādā visu apzinīgo mūžu , bet ko labu ir izdarījis ? Es saku , ka vajag kā francūžiem - iet ielās un cīnīties - pie varas esošās cūkas no siles neatkāpsies - izrīs visu - pārējie, lai mirst badā. Par sevi ir jācīnās !
vilis
v
Atkal sākas vecā dziesma.Mums nav augstas kvalifikācijas speciālistu,Ja tādi būtu,tad viņi jau sen būtu vinnējuši konkursus rietumu firmās.Viduvējības ieņem attiecīgus posteņus,kur vajadzētu būt augstas klases speciālistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas